Mozarteum School - cursuri pian, chitara, canto, limbi straine Bucuresti

Cursuri pian

Cursurile se pot desfasura si online interactiv, folosind platforma Zoom. Pentru detalii despre modul de desfasurare, vizitati pagina Cursuri Online.
De-a lungul timpului, începând cu secolul al XII-lea, si pâna astazi, acest instrument a suferit multiple modificari de ordin constructiv. Sec. al XII-lea constituie, prin aparitia monocordului cu clape, momentul de început în evolutia constructiva a pianului. Mai târziu apare clavicordul, clavecinul, pianofortele (sec. al XVIII-lea) si pianul contemporan.
În timp, pianul a devenit cel mai popular instrument.

De ce sa studiem Pianul?
Beneficiile fizice si mentale ale studierii unui instrument sunt recunoscute demult. Pianul in special este de neegalat pentru cei care cauta sa se relaxeze, sa-si exprime creativitatea sau pur si simplu sa se bucure.

Studiul pianului creste abilitatile cognitive si intelectuale, favorizeaza dezvoltarea multor capacitati esentiale în conturarea unei personalitati: atentie distributiva, concentrare de durata, vointa, organizarea procesului de studiu, inteligenta emotionala, gândirea analitica, încrederea în sine.

Descrierea cursului:
În cadrul lectiilor de pian pentru începatori se învata notiunile de baza ce tin de notele muzicale si ritm, acorduri folosite uzual si tehnica instrumentala de baza. În celelalte module se va dezvolta repertoriul pe grade de dificultate, studiind aspecte precum expresivitate, frazare, usurinta în interpretare si improvizatie.
În functie de preferinta cursantului se vor aborda mai multe stiluri, clasic, pop, jazz.
De asemenea în cadrul cursului de pian se urmareste folosirea corecta a elementelor tehnicii pianistice, dezvoltarea (începând cu etapa de initiere) atentiei distributive, a puterii de concentrare, constientizarea si controlul reactiilor emotionale în timpul prestatiilor scenice.

Cursul de pian are ca obiective si crearea unui cadru complex de studiu al muzicii, fapt ce poate permite mai târziu copilului, în functie de constitutia lui fizica si dorinta acestuia, reorientarea catre un alt instrument, care necesita din punct de vedere fizic un efort mai mare (chitara, percutie, etc).

Cursurile de pian sunt individuale si dureaza 50 de minute. Ele se adreseaza tuturor nivelelor de studiu, fiind structurate pe modul de începator, intermediar sau avansat. Cursantii scolii Mozarteum participa regulat la numeroase spectacole, concerte, recitaluri si alte evenimente culturale.

Galerie foto
  • ...