Mozarteum School - cursuri pian, chitara, canto, limbi straine Bucuresti

Cursuri chitara

În ultimii patruzeci, cincizeci de ani, chitara a devenit un instrument nu numai popular, dar si respectat. Interesul în ceea ce o priveste este într-o continua crestere, acest lucru manifestându-se atât prin numeroasele creatii pentru chitara ale compozitorilor moderni, cât si prin numarul tot mai mare de interpreti, amatori si profesionisti.

Studiul unui instrument muzical favorizeaza dezvoltarea multor capacitati esentiale în conturarea unei personalitati: atentie distributiva, concentrare de durata, vointa, organizarea procesului de studiu, inteligenta emotionala, gândirea analitica, încrederea în sine.

 

Descrierea cursului :
În cadrul lectiilor de chitara pentru începatori se învata notiunile de baza ce tin de notele muzicale si ritm, acorduri folosite uzual si tehnica instrumentala de baza. În celelalte module se va dezvolta repertoriul pe grade de dificultate, studiind aspecte precum expresivitate, frazare, usurinta în interpretare si improvizatie.

Cursul de chitara clasica îsi propune dobândirea cunostintelor necesare pentru studiul acestui instrument, începând cu elementele de constructie, trecând la stapânirea elementelor de baza a tehnicii, ajungând la abordarea constientizata a interpretarii muzicale în fata publicului. Cursul ajuta la deschiderea orizonturilor cursantului si la aprofundarea din punct de vedere intelectual si emotional a cunostintelor muzicale.

Cursurile de chitara sunt individuale si dureaza 50 de minute. Ele se adreseaza tuturor nivelurilor de studiu, de la începator la avansat. Cursantii scolii Mozarteum participa regulat la numeroase spectacole, concerte, recitaluri si alte evenimente culturale.

Galerie foto
  • ...