Mozarteum School - cursuri pian, chitara, canto, limbi straine Bucuresti

Cursuri canto

Vocea umana este modul firesc, cotidian de comunicare între oameni si totodata un magnific “instrument muzical”, care prin inflexiunile si diversele culori timbrale, ne produce reactii emotionale si trairi sufletesti de mare intensitate.

Descrierea cursului:
Cursul de canto îsi propune ca obiective identificarea calitatilor vocale ale cursantilor si încadrarea acestora în grupele vocale potrivite, pentru a putea imprima o pregatire adecvata si corecta fiecarui cursant dupa tipul de voce.

De asemenea, formarea unei tehnici corecte de respiratie, a unei emisii sonore lejere si formarea vocii, prin dezvoltarea unui ambitus cât mai amplu si omogen, împreuna cu timbrul natural al vocii, constituie preocuparea noastra în vederea pregatirii calitative a unui cântaret.
La cursul nostru vei întelege principiile de functionare a vocii in cântat si vorbit, vei învata cum sa respiri corect si vei avea ocazia de a fi deopotriva elev si profesor într-un mediu dinamic si distractiv.
Se vor aborda piese în functie de tonalitatea vocii, temperamentul, talentul, potentialul si, nu în ultimul rând, preferintele cursantului.

Avantajele Cursului de CANTO
– îti vei redobândi respiratia diafragmatica, in care plamânii se folosesc la capacitatea lor maxima, oxigenând mai bine organismul si creierul, metoda care ajuta la controlul fluxului de aer in organism si la stapânirea emotiilor;
– îti vei folosi vocea corect, fara oboseala sau raguseala;
– vei face cunostinta cu tehnici de interpretare folosite de artistii tai preferati;
– te vei folosi de instrumentele scolii pentru a-ti dezvolta urechea muzicala si simtul ritmic;
– vei fi îndrumat spre stilurile muzicale care ti se potrivesc cel mai bine;
– îti vei îmbunatati postura si atitudinea in fata publicului;
– vei putea câstiga usor lupta cu emotiile;
– îti vei îmbogati imaginea de ansamblu asupra muzicii si repertoriul muzical prin auditii si deprinderea ascultatului activ.

Cursantii scolii Mozarteum participa regulat la numeroase spectacole, concerte, recitaluri si alte evenimente culturale.
Cursurile de canto sunt individuale si dureaza 50 de minute. Ele se adreseaza atât copiilor cât si adultilor.

Galerie foto
  • ...