Coding Hub - cursuri programare, robotica Bucuresti

Micii exploratori digitali 7-12 ani

...
IT General ( Typing si Introducere in pachetul MS Office)

În primele cursuri, copiii se vor familiariza cu hub-ul, cu noii colegi, cu profesorii si cu instrumentele de lucru. Apoi, împreuna, vom învata:

  • ce este un sistem de operare.
  • ce este sistemul binar.
  • cum sa navigam în siguranta pe internet.
  • cum sa scriem corect la calculator.
  • cum sa folosim pachetul off

...
Grupa 11-12 ani

Kodu Game Lab Design

Începem anul de studiu într-un mod creativ prin descoperirea modalitatii în care sunt construite jocurile. Vom începe cu design-ul unei lumi imaginare si a caracterelor care vor fi programate. Trecem ulterior la prezentarea instrumentelor ce folosesc la arhitectura unei lumi, la programarea butoanelor si nivelurilor jocului. Definim fiecare element a jocului si învatam pe rând cum sa le unim astfel încât în final sa avem un joc functional.

Construct 3 Game Design

Continuam sa lucram la jocul nostru prin designul elementelor jocului. Învatam cum sa cream scenele de joc. Odata ce trecem prin tot acest proces de învatare, vom reusi în final sa realizam jocuri similare cu Mario, Flappy Bird, Pong, Space Invaders, Doodle Jump, Angry Birds etc. Copiii vor fi astfel motivati sa învete principii de design si programare, pentru ca jocul lor sa arate cât mai atragator si mai interesant de jucat.

Programare Web (HTML, CSS si JS)

Cu ajutorul acestui modul, copiii vor trece de la programarea de tip vizual, la programarea în editoare de cod, cu ajutorul limbajelor de programare. Este un prim pas catre cariera lor de programatori. Începem cu HTML5 si CSS3 si construim primul nostru site în cod. Vom învata cum sa adaugam continut media, sa cream meniuri si liste. Trecem ulterior la programare web în limbajul de scripting JavaScript si învatam cum sa manipulam si sa dam interactivitate paginilor web.

Python

În acest modul copiii vor învata unul dintre cele mai populare limbaje de programare folosit de companii precum Google sau Facebook, numit Python. Vom studia împreuna bazele programarii si a teoriei algoritmilor în Python, a sintaxei de baza, a tipurilor de date, conditiile, ciclurile si algoritmii de baza. Ulterior vom lucra la diverse aplicatii prin care vom sedimenta cunostiintele dobândite.

...
Roblox 3D Game Design

Vrem sa învatam, dar vrem sa facem lucrurile foarte atractive. Astfel, începem cu un modul de constructie a jocurilor 3D cu ajutorul unui joc la fel de popular ca Minecraft, numit Roblox. Vom învata folosirea variabilelor pentru a modifica proprietatile obiectelor din jocuri, cum ar fi culoarea si transparenta acestora. Vom experimenta si ne vom juca cu functii, bucle si scripturi de module pentru organizarea codului. Practic, cu tot ce am învatat la nivel teoretic, vom construi un simulator de comori.

 

Asamblare Calculator(Hardware) si Instalarea Sistemului de Operare

Desi majoritatea copiilor îsi doresc sa se specializeze pe partea software a IT-ului, nu neglijam partea hardware. Fiecare copil învata asamblarea si configurarea PC-ului. Studiem împreuna arhitectura si componentele calculatorului personal. Învatam functiile fiecarui component si cum lucreaza toate împreuna pentru a procesa si reda imaginile de pe monitor.