Smile Avenue - Centru Stomatologic Ilfov

Ortodontie

...
Tipuri de aparate dentare

Aparatele ortodontice metalice sunt primele aparate ortodontice fixe inventate si au fost o solutie populara pentru multi pacienti. Acestea ofera costuri reduse si un numar de avantaje terapeutice.

Avantajele aparatului dentar metalic:

  • Sunt foarte accesibile, având un pret mic
  • Componentele aparatului sunt rezistente
  • Au bracketi robusti cu care se lucreaza foarte usor
  • Este recomandat pentru marea majoritate a anomaliilor dentare
  • Dimensiunile braketi-lor sunt mai reduse
  • paratele dentare mobile sunt o modalitate sigura si eficienta pentru copii si adolescenti de a obtine dinti drepti. Ei nu prezinta niciun risc de ranire, dar exista totusi o anumita marja de disciplina; daca pacientii poarta aparatul dentar în mod corespunzator, urmând sfaturile medicului stomatolog si îngrijirea orala specifica, atunci vor reusi sa obtina dinti drepti, un zâmbet perfect si mai multa încredere în sine! Durata tratamentului variaza între sase luni si doi ani, în functie de cât de complexa este corectia dentara de care este nevoie.

    Caracteristicile aparatului dentar mobil:

    • Îmbunatateste muscatura corecta
    • Îndeparteaza înghesuirile dentare
    • Influenteaza dezvoltarea arcadelor dentare

    Este important de luat în considerare faptul ca aparatul dentar mobil nu poate rezolva problemele complexe de aliniere sau de pozitionare a dintilor permanenti, care necesita o forta mai mare asupra dintilor si maxilarelor.

    Avantajul major al acestor aparate este ca pot fi îndepartate cu usurinta ori de câte ori este nevoie, în special în timpul meselor sau la curatarea dintilor.

    Aparatele ortodontice fizionomice sunt cunoscute si sub denumirea de aparat dentar ceramic sau de safir. Aceasta alternativa discreta la bracketii metalici, cu placi transparente de culoarea dintilor pe care îi acopera, îl face o alegere buna daca vrei ca zâmbetul tau sa fie la vedere, fara a te îngrijora de aspectul estetic!

    Ofera exact aceleasi rezultate ca aparatul metalic, este diferit însa pentru aspectul pe care îl confera. Acesta se poate confunda usor cu dintii tai.

    Pe toata perioada tratamentului, putem spune ca dintii vor avea niste mici bijuterii, pe care trebuie sa le mentinem cu o igiena perfecta. Periutele de dinti normale sau electrice sunt bune în acest scop; periutele interdentare sunt, de asemenea, o idee grozava, deoarece ajuta la prevenirea formarii cariilor, evitarea incizarii (muscaturii) din alimente tari.

    S-ar putea sa credeti ca exista prea multe restrictii, dar, în realitate, toate acestea au rolul de a va proteja aparatul dentar si de a face calatoria pacientului catre un zâmbet perfect cât mai usoara!

     Fiecare pacient trebuie sa aiba grija de aparatul sau dentar, deoarece timpul de tratament poate fi prelungit în caz de desprindere a bracketilor. De asemenea, este important sa mergi la controale regulate si sa discuti deschis cu medicul tau despre orice preocupare legata de disconfort în timpul unei proceduri sau dupa aceea, atunci când este necesar.

...
Ce este ortodontia?

Ortodontia este o ramura a stomatologiei moderne care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul anumitor probleme dentare, cum ar fi dintii strâmbi sau nealiniati. Cu ajutorul aparatului dentar poti avea din nou zâmbetul pe buze!

Ce este aparatul dentar si ce probleme se pot rezolva prin acest tratament?

Un aparat dentar este un dispozitiv medical care poate fi aplicat pe suprafata frontala a dintilor si care influenteaza dezvoltarea dintilor prin aplicarea unor forte.

Puteti rezolva atât problemele de estetica dentara, cât si cele de sanatate orala, cu ajutorul aparatului dentar. În urma tratamentului, obtineti o ocluzie (muscatura) corecta, o igiena dentara adecvata - reducând riscul de probleme ale articulatiei temporo-mandibulare, precum si al bolii parodontale.

Tipuri de afectiuni ortodontice ce pot fi tratate cu aparate dentare:

Dinti înghesuiti, cu spatii foarte mari între ei, rotiti, situati prea în fata sau prea în spate fata de pozitia lor normala pe arcada dentara, malocluzia (muscatura), diastema (strungareata), dinti blocati în os.