Smile Avenue - Centru Stomatologic Ilfov

Profilaxie dentara

...
Ce este profilaxia dentara?

Profilaxia este specialitatea stomatologiei care are ca scop atât prevenirea cariilor dentare si a bolilor gingivale precum gingivita sau parodontoza, cât si tratarea acestora într-un stadiu incipient. Este cea mai simpla, accesibila si importanta etapa în îngrijirea danturii si mentinerea unui zâmbet sanatos, iar efectuata corect, asigura sanatatea orala si a întregului organism.

 

...
Servicii oferite

Pentru întretinerea sanatatii dentare si identificarea timpurie a problemelor dentare, medicii specialisti din cadrul clinicii noastre recomanda efectuarea controlului stomatologic de rutina de cel putin doua ori pe an. În urma controlului, sunt examinate cu atentie tesuturile orale, gingiile si dintii, prezenta cariilor si integritatea lucrarilor efectuate anterior, daca acestea exista.

Totodata, în cadrul vizitei periodice punem accent pe efectuarea tratamentului de igienizare profesionala care cuprinde 3 etape cu rol de curatare în profunzime a danturii, îndepartarea depunerilor de placa bacteriana si de tartru:

Detartrajul ultrasonic

Detartrajul reprezinta o manopera stomatologica prin care sunt îndepartate, cu ajutorul ultrasunetelor, tartrul si placa bacteriana aflate pe suprafetele dentare si interdentare.

Procedura foloseste un aparat special dotat cu ultrasunete care elibereaza dintii de sub depunerile nocive de tartru ce conduc, în timp, la instalarea parodontozei. Aparatul de detartraj foloseste concomitent un jet puternic de apa care previne supraîncalzirea si lezarea suprafetei dentare. Interventia este non-invaziva, nedureroasa si nu necesita anestezie.

Periajul profesional

Procedura de igienizare profesionala vine în completarea primei proceduri si continua cu periajul profesional care foloseste o pasta bogata în fluor si are ca scop îndepartarea petelor sau coloratiilor deranjante care au ramas pe suprafata dentara dupa manopera de detartraj.

Air-flow

Procedura de air-flow încheie pachetul complet de igienizare orala si este conceputa pentru a îndeparta toate depozitele de tartru din locurile greu accesibile. Jetul de aer este combinat cu particule fine de bicarbonat si  îndeparteaza toate depozitele de tartru din locurile greu accesibile.