Springer Term - Izolatie fonica, termica si hidroizolatii Bucuresti

Izolatie Termica Cu Spuma Poliuretanica

...
Izolatie Termica Cu Spuma Poliuretanica

Cu siguranta ai auzit deja despre izolatiile termice sau fonice cu spuma poliuretanica. Este una dintre cele mai eficiente metode de izolatie si poate însemna o economie de 40% a energiei termice în orice constructie, pe segmentul rezidential ori comercial si chiar agricol.

Potrivit studiilor din industrie, cele mai mari consumatoare de energie termica sunt cladirie, cu 58% din totalul energiei produsa ori generata anual în România. Prin contrast, restul energiei termice este folosita de transport si industrie. Aceasta discrepanta se datoreaza izolatiilor termice inexistente sau ineficiente ale cladirilor si caselor, marea majoritate a blocurilor de locuinte din marile orase fiind construite înainte de 1990, fara astfel de norme.

Spuma poliuretanica poate fi, asadar un raspuns la aceasta situatie.

Ce este spuma poliuretanica?

Spuma poliuretanica este un produs din doi compusi chimici – diizocianat si poliol –  compatibil cu aproape toate suprafetele materialelor de constructie aflate pe piata în acest moment. Umple etans supafetele si izoleaza atât termic, cât si fonic. Ea se afla sub forma lichida, în tuburi sub presiune pentru a putea fi pulverizata în orice loc. Dupa pulverizare, gratie umiditatii din aer, se expandeaza si umple astfel eficient orice loc.

Rezulta o spuma dura, a carui surplus poate fi taiat cu usurinta cu un cutit ori cutter. 

Spuma poliuretanica pulverizata este astfel una dintre cele mai eficiente metode de izolare si poate fi folosita atât în mansarde si poduri, pe segment rezidential, comercial sau agricol. Fata de izolatiile conventionale cu polistiren sau vata minerala, spuma are marele avantaj ca nu necesita lipire si poti obtine o izolatie eficienta de doar câtiva centimetri.

Principalele tipuri de spuma poliuretanica

Spuma poliuretanica este de mai multe tipuri, cu celule închise ori deschise. Cea rigida este folosita pentru izolatiile halelor industriale, agricole, pentru mansarde (sub ori peste astereala), pentru pereti interiori ori la subsolul caselor sau blocurilor din segmentul rezidential. Spuma poliuretanica are randamente diferite în functie de producator, dar si de modul încare ceasta este aplicata, de aceea fiind important ca pentru o lucrare mare de izolatie sa apelezi la specialistii nostri care sunt pregatiti sa gaseasca solutia la orice proiect.

Touti, exista câteva criterii care diferentiaza spuma poliuretanica:

  • Rezistenta la foc
  • Rezistenta la apa si umiditate
  • Coeficientul lambda care ramâne constant indiferent de grosime, dar care cu cât este mai mic are un randament termic mai bun
  • Producatorul
  • Durata de viata
  • Aplicarea si echipamentele folosite 

Sunt doar câtiva dintre factorii care pot influenta izolatia termica ori fonica a unei supraete.

De altfel, pentru a fi eficienta din punct de vedere termic si fonic, izolatia trebuie sa ramâna constanta, pe întreaga suprafata. Un bun exemplu în acest sens este si izolatia cu vata minerala ori celuloza care, daca este aplicata corect este eficienta. Însa, în cazul unei astfel de izolatii, la o mansarda, materialele se vor dovedi ineficiente atât timp cât alte parti ale mansardei râmân neizolate.

Categorii
Date de contact
0752203203; 0747276276
Bd. Iuliu Maniu, Nr. 154-156, sector 6, Bucuresti
Distribuie