Xella RO - Placi termoizolante - Bucuresti

Termoizolare la interior

...
Multipor pentru case sau cladiri istorice

Cladirile cu statut de monument protejat starnesc intotdeauna controverse atunci cand apare necesitatea renovarii sau a executarii lucrarilor de termoizolare. Varianta optima pentru termoizolarea acestora este izolarea la interior cu placile minerale Multipor, pentru a nu afecta stucaturile sau incadramentele ce trebuie pastrate intacte, si pentru ca astfel izolarea la interior a peretilor exteriori se va realiza fara a utiliza o bariera de vapori, pentru a obtine o izolare termica sustenabila, conform cerintelor actuale, pentru cladirile construite altadata.

Sistemul termoizolant Multipor este 100% natural, permeabil la vapori, capabil sa ofere un nivel optim de umiditate, are o greutate redusa si reprezinta cea mai sanatoasa solutie de termoizolare a unei cladiri istorice.In plus, placile minerale izolatoare Multipor sunt incombustibile, au clasa A1 de reactie la foc si ofera garantia folosirii unui material care nu emana fum sau gaze toxice in cazul unei interactiuni directe cu focul.Sistemul este usor de pus in opera, ofera siguranta in termoizolarea fara bariera de vapori si sporeste valoarea imobiliara a cladirii.

...
Cum se monteaza Multipor in interior

1. Amestecati adezivul mineral usor

Se amesteca adezivul mineral usor 20 kg cu cca. 8 l de apa pentru a obtine aproximativ 30 l de material proaspat.

2. Aplicati

Se aplica uniform pe toata suprafata cu ajutorul mistriei dintate (placi cu masura de ≤ 140 mm- profilatie dinti 10 mm; placu cu grosimea ≤ 160 mm- profilatie dinti 12 mm).

3. Fara gauri sau ancoraje

Adezivul se aplica in grosime de 8-10 mm. Acest lucru permite compensarea unei neplaneitati de pana la 3 mm.

4. Fixare usoara...

Pozitionati placa minerala imediat dupa intinderea mortarului usor la o distanta de cca. 2 cm fata de placa lipita anterior.

5. Presati usor...

Placa se preseaza usor pe perete si se gliseaza inspre inspre placa deja pozitionata pana la atingerea marginilor.

6. Slefuiti daca este necesar...

Zonele care ies in relief pot fi nivelate usor prin slefuire.

7. Se aplica mortarul mineral usor...

Aplicati mortarul mineral usor necesar ramforsarii cu ajutorul mistriei dintate.

8. Plasa pentru armare...

Aplicati plasa din fibra de sticla.

 

9. Se inglobeaza...

Cu ajutorul mistriei, utilizand muchia neprofilata, se inglobeaza plasa in grosimea masei de spaclu.

...
Multipor pentru apartamente

Uneori beneficiarii doresc sa reamenajeze apartamente de bloc, aflate in imobile care nu au fost termoizolate. In cazul unei cladiri rezidentiale multietajate, termoizolarea fatadei la exterior pentru apartamentul vizat presupune un proces dificil de autorizare, dar si utilizarea de schele, alpinisti si implicit costuri suplimentare care nu se mai justifica in cazul termoizolarii interioare. Termoizolarea la interior permite interventii punctuale, insa pana de curand aceasta implica si compromisuri, aducand cu sine si cateva dezavantaje. Cu Multipor se poate realiza o termoizolare interioara eficienta, fara a face compromisuri.Multe dintre dezavantajele altor materiale, precum polistirenul si vata minerala, au fost rezolvate prin dezvoltarea acestui nou sistem: nu necesita aplicarea de bariere de vapori, lasa cladirea sa respire, este un material 100% ecologic, are clasa A1 de reactie la foc (este incombustibil), este recomandat si pentru cladirile inalte, are suprafata rigida rezistenta la soc si este sustenabil.Multipor a fost dezvoltat in urma cu mai bine de 10 ani si testat in Germania, inainte si dupa lansarea sa pe piata.