Xella RO - Placi termoizolante - Bucuresti

Cum se monteaza temoizolarea plafoanelor

Se recomanda folosirea ochelarilor de protectie si atunci când executati operatii deasupra nivelului capului.Prepararea stratului suportAtât plafoanele vechi cât si cele noi de la garaje sau subsoluri au nevoie de evaluarea si pregatirea suprafetei de contact. Suprafetele din beton trebuie sa fie plane, fara reziduuri, uscate si capabile sa realizeze un contact ferm prin aplicarea adezivului mineral usor Multipor.

Pregatirea adezivuluiAdezivul mineral usor Multipor este semipreparat si necesita doar adaos de apa curata. Se foloseste pentru lipire si, daca este necesar, pentru armare si finisare. Cantitatea de apa necesara se masoara cu un recipient gradat si se ajusteaza în functie de temperatura de lucru. A nu se folosi adezivul atunci când temperatura aerului sau a suprafetei de contact este sub 5º C. Dintr-un sac se obtin aproximativ 30 l material proaspat.

Se aplica uniform pe toata suprafata cu ajutorul mistriei dintate (placi cu grosimea ≤140 mm = profilatie dinti 10 mm, placi cu grosimea ≤160 mm = profilatie dinti 12 mm).

Nota:Nu este necesara sprijinirea placilor pâna la întarirea mortarului.În zonele unde se doreste o rezistenta la socuri mecanice, se recomanda armarea si finsarea placilor cu adezivul mineral usor Multipor.

Se recomanda utilizarea diblurilor cu capat metalic în situatia în care nu se foloseste armarea sistemului.

Protejarea suprafetelor :Placile minerale izolatoare Multipor se pot finisa cu vopsea normala pe baza de silicat sau cu un strat de adeziv mineral usor Multipor de aproximativ 3 mm, driscuit ulterior pentru ornamentare. Aplicarea diblurilor se recomanda a se realiza sub plasa în situatia armarii la suprafata. Stratul de armare alcatuit din adeziv si plasa trebuie sa fie mai mare de 5 mm.Îmbinari:Se poate folosi rostuirea cu silicon acrilic pe conturSe recomanda folosirea profilelor de capat sau coltSe recomanda la planseele din fâsii de beton armat pastrarea rostului si la nivelul placilor.

 

 

Galerie foto
  • ...