Cristina Fulau - Psiholog Psihoterapeut Bucuresti

Dezvoltarea si optimizarea personala

Dezvoltarea si optimizarea personala. A optimiza inseamna sa obtii cel mai bun rezultat din utilizarea propriilor resurse, sa-ti maximizezi abilitatile personale. Prima ta responsabilitate este nu sa faci bine ci sa fii bine, pentru ca cine esti e mult mai important decat ce faci. Succesul nu este definit simplu ca atingerea unor scopuri specifice -este mentaliate.Esecul nu este inabilitatea de a indeplini anumite obiective, este de asemenea mentalitate. Mentalitatea de invingator este invatata in mod sistematic. Daca vrei mai mult, fa mai mult!

“Ai grija de tine cu adevarat, in fiecare zi. Esti unic si extraordinar, chiar daca ai uitat.” ( Jacques Salome )

Procesul de cunoastere in sine reprezinta o cheie a succesului, a reusitei, dar mai ales calea spre multumirea interioara, spre starea de bine. Ar fi ideal ca pentru fiecare dintre noi, autocunoasterea si dezvoltarea personala sa reprezinte o etapa continua in devenirea noastra ca fiinte umane complexe.

In primul rand, dezvoltarea personala reprezinta o cunoastere de sine aprofundata, este un proces de “slefuire” ce constituie primul pas catre o restructurare a propriilor noastre obiceiuri si tendinte de “autosabotaj”. La o prima vedere, ar putea parea ca descoperirea de sine este, cumva, echivalenta cu schimbarea de sine, insa lucrurile nu stau chiar asa. Descoperirea de sine nu presupune in mod obligatoriu si schimbarea de sine. Schimbarea reprezinta un proces cu mult mai anevoios, care implica multa vointa, motivare si efort mai sustinut, ea amenintand cumva sa perturbe, mai mult sau mai putin, echilibrul personal al fiecaruia dintre noi. Insa, aceasta schimbare devine inevitabila, iar orice incercare de cunoastere capata semnificatia unei cresteri, adica a dezvoltarii personale.

Galerie foto
  • ...