Sarida Kids Club - After-school, Before School Bucuresti

Micro school

Microschooling-ul se situeaza intre homeschooling si scoala privata si prezinta o abordare mixta: metode clasice, metode moderne, tenhica jigsaw, activitati de tip hands-on, invatare bazata pe experimentare si interactiune.

Micro School este, asa cum ii spune numele, un grup de studiu , de maxim 10 copii, coordonati in activitatea de invatare de catre un PROFESOR. Acesta poate fi o invatatoare, dar nu numai: orice persoana bine pregatita intr-un anumit domeniu poate initia activitati de tip „learning by doing”, prin care copiii pot sa experimenteze si sa acumuleze aptitudini, cunostinte, abilitati. Microschooling-ul se bazeaza pe CONSTRUCTIVISM (Jean Piaget) si foloseste interactiunile dintre copii in cadrul grupului si dintre copii si mediul lor. Ei invata, dar nu prin memorare.

  • Programul de invatare este mult mai mic (doar 4 zile pe saptamana, 3-4 ore pe zi) si nu se impun teme. PROFESORUL lucreaza alaturi de copii la o masa rotunda si se pozitioneaza alaturi de ei, generand intrebari si raspunsuri reciproce in activitate.
    OUTDOOR (2/3 timp activitatile se desfasoara in aer liber)

In baza temei de studiu stabilite, se lucreaza, in grup si individual, astfel:

  • Se discuta foarte mult, se initiaza intrebari si raspunsuri reciproce, se studiaza fie individual, fie pe echipe formate din surse diferite: carti, internet, oameni specializati invitati.
  • Se folosesc tehnici posibile grupului mic de copii, in cadrul caruia profesorul indruma descoperirea noilor notiuni astfel incat fiecare membru al grupului sa evolueze in ritmul propriu, folosind cele mai potrivite metode pentru el (vizual, auditiv etc).
  • Se ofera suport suplimentar pentru cei care doresc sa continue studiul temei si acasa (materiale de lucru, bibliografie, resurse online etc)
  • Se valorifica fiecare idee a fiecarui membru din grup, fie ca este copil sau profesor, in mod egal.
  • Se lucreaza interdisciplinar, atingand multiple nivele de dezoltare academica, din mai multe domenii
Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0726528844; 0760132301
Str. Crisul Alb, Nr. 9-13, Sector 4, Bucuresti
Distribuie