Maria Rosetti, Scoala Gimnaziala - Bucuresti

Scoala Gimnaziala Maria Rosetti

Cu o vechime de peste 50 de ani, scoala noastra se numara printre unitatile scolare prestigioase ale capitalei, castigandu-si acest renume datorita rezultatelor de exceptie la olimpiadele si concursurile scolare.

‹›

Situata intr-o zona linistita a Cartierului Floreasca, in unitate invata la aceasta ora peste 830 de elevi in 31 de clase, sub indrumarea unui colectiv de cadre didactice recunoscut si apreciat in sectorul 2 al Bucurestiului.

Scoala ofera un cadru coerent si flexibil in care cooperarea si competitia, gandirea independenta, opinia liber exprimata si argumentata, atitudinea sociala pozitiva constitue dimensiuni definitorii.

Politicile educationale au adus posibilitati reale de schimbare si evolutie, mai ales prin programele de reforma. Dezvoltarea scolii este sustinuta de M.E.N., Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 2 si Prefectura Bucuresti.

Partenerii sociali reprezentati prin Primaria Sectorului 2, Parohia “Sfanta Sofia” Floreasca, Parohia “Doamna Oltea” Floreasca, Dispensarul Medical Floreasca si Circa 6 Politie au actiuni comune cu scoala pentru a se elimina abandonul si insuccesul scolar.

Pornind de la documentele educationale in vigoare, avem in vedere in continuare ca intregul procesul instructiv-educativ sa se orienteze catre formarea unui absolvent cu solide competente transferabile, de catre un personal competitiv, empatic si deschis la schimbare, intr-un mediu sanatos, relaxant, dotat cu toate utilitatile necesare educatiei.

Incercam sa valorificam potentialul creativ al elevilor prin initierea de proiecte educative si activitati extrascolare, dar si prin asumarea de roluri in managementul de proiect si procesul decizional ce duce la finalizarea demersurilor acestora.

Misiunea scolii

• Scoala noastra isi propune o largire a orizontului fiecarui elev, cresterea competentelor, utilizarea corecta a informatiei primite, respectarea valorilor societatii noastre. Scoala Gimnaziala “MARIA ROSETTI”, unitate de invatamant care si-a castigat renumele numai prin munca profesorilor si a elevilor sai, va duce mai departe traditiile invatamantului romanesc.• Comunitatea din Cartierul Floreasca si din imprejurimi are si va avea nevoie de o scoala in care predarea, invatarea si disciplina sa fie de un inalt nivel si calitate.• Unitatea noastra reprezinta veriga care leaga nivelul prescolar de nivelul liceal. Numai astfel se vor putea mentine valorile fundamentale ale invatamantului romanesc, iar in comunitatea noastra se vor crea legaturi puternice si valoroase.• Scoala noastra ofera sanse egale la educatie si cultura elevilor, indiferent de etnie si de religie, avand in permanenta usile deschise ideilor novatoare.

Viziunea scolii

• O echipa manageriala corespunzatoare• Un consiliu de administratie activ• Un consiliu profesoral permanent implicat• Elevi destepti si cuminti

Acestea sunt cele ce au asigurat ca Scoala Gimnaziala “MARIA ROSETTI” sa fie mereu de nota 10

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0212305276
Garibaldi, Nr. 3, Sector 2, Bucuresti
Distribuie