SyroDent - by Dr Adel Abboud - Clinica stomatologica Bucuresti

Servicii de Ortodontie

Ortodontia este acea specialitate a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticul, prevenirea si tratarea problemelor cauzate de alinierea incorecta a dintilor.

Medicul dentist specialist în ortodontie poate recomanda în urma consultatiei ce aparat dentar este potrivit, de la caz la caz, pentru corectarea cu succes a danturii.

Tratamentul ortodontic este necesar atât din motive estetice, dar mai ales pentru sanatatea dento-maxilara.

Asta deoarece, atât dintii înghesuiti, cât si dintii mult prea distantati pot dezvolta în timp, afectiuni dentare ale gingiilor sau ale maxilarului.

Aparatul dentar este un sistem confectionat din diverse materiale prin care medicul ortodont aplica o forta pe dinti pentru a-i ajuta sa se deplaseze în pozitia corecta.

Astfel, dantura va dobândi în final un rezultat estetic si corect functional.

Durata de purtare a unui aparat ortodontic difera de la un pacient la altul si poate fi cuprinsa între 6 luni si 2 ani, în functie de gradul de avansare a anomaliei dentare.
CARE SUNT TIPURILE DE APARATE DENTARE?
Aparatele dentare disponibile în prezent, pot fi de mai multe tipuri:

aparate ortodontice fixe: bracketi ceramici si linguali, bracketi metalici, bracketi safir sau disjunctoare;
aparate ortodontice mobile: gutiere, miofunctionale.
De asemenea, prin intermediul serviciilor de ortodontie disponibile la clinica Syrodent, pacientii pot accesa pe lânga aparatele clasice si cele mai noi inovatii în domeniu cum ar fi tratamentul ortodontic Incognito si aparatul invizibil Invisalign.

Aparatul ortodontic Incognito face parte dintr-o generatie avansata de aparate dentare, putând fi realizat în mod personalizat cu ajutorul tehnologiei computerizate.

Acesta ofera pacientilor beneficiul corectarii dintilor aliniati necorespunzator fara a fi vizibil – pentru ca va fi asezat în spatele danturii. Acest lucru va permite persoanelor ce aleg sa îl poarte sa nu aiba nici un fel de disconfort, pe parcursul întregii zile.

Aparatul invizibil Invisalign este diferit de toate celelalte aparate dentare, fiind practic invizibil. Este confectionat dintr-un material termoplastic rezistent si transparent, fiind totodata si detasabil.

Galerie foto
  • ...