SyroDent - by Dr Adel Abboud - Clinica stomatologica Bucuresti

Servicii de Pedodontie

Pedodontia este acea ramura a stomatologiei care se ocupa cu studierea si tratarea afectiunilor dentare ale copiilor.
CUM POATE AJUTA MEDICUL PEDODONT MICUL PACIENT?
Serviciile stomatologice de pedodontie pun accent pe tratarea copiilor si a dentitiei temporare, dar si pe cele ale adolescentilor cu afectiuni specifice dentitiei permanente.

Practic, pedodontia nu tine doar de rezolvarea problemelor dentare, ci si de abilitatea medicului de a-i face pe micii pacienti sa se simta bine în cabinetul stomatologic si sa revina fara teama la urmatoarele controale.
 
CÂND TREBUIE SA AIBA LOC PRIMA ÎNTÂLNIRE A COPILULUI CU MEDICUL PEDODONT?
Desi multi parinti sunt de parere ca dintii de lapte nu merita acordata o importanta prea mare pentru ca oricum vor cadea, specialistii pedodonti sunt de alta parere, deoarece, o viitoare dantura puternica nu se poate dezvolta pe o baza nesanatoasa.

În plus, o dentitie corect aliniata va permite celor mici sa muste si sa mestece corespunzator, asigurându-le sanatatea cavitatii bucale si a maxilarului.

Ca urmare, primul control al copilului la medicul stomatolog este recomandat sa fie facut imediat dupa aparitia dintilor de lapte, pentru a putea fi depistate la timp, eventualele boli la care copilul poate fi predispus.

Igiena dentara trebuie sa înceapa în cazul copiilor odata cu aparitia dintilor temporari, pentru a evita cariile de biberon sau alte afectiuni specifice perioadei de crestere.

Medicii stomatologi din cadrul clinicii Syrodent va pot sfatui în legatura cu primele masuri de igiena necesare, va pot arata cum sa curatati dintisorii, va pot recomanda produsele de igiena necesare vârstei si va vor raspunde la toate întrebarile ce tin de siguranta sanatatii dentare a micutului dumneavoastra.

Galerie foto
  • ...