Davidescu Mihaela, Cabinet Individual de Psihologie Bucuresti

Consiliere Psihologica si Psihoterapie

CONSILIERE PSIHOLOGICA

  • Are rolul de a oferi suportul necesar atat pentru autocunoastere, acceptare de sine  si dezvoltare personala cat si pentru cunoasterea diferitelor aspecte ale vietii, cu scopul rezolvarii problemelor pe care le ridica mediul familial, social, profesional.

 

  • Se adreseaza persoanelor care trec prin situatii existentiale de criza, de pierdere, dezechilibru sufletesc, ajutandu-le sa ia decizii optime in ceea ce priveste cariera, casnicia, familia, etc.

 

-          Probleme de relationare in cuplu (dificultatea de a incepe si mentine o relatie, incheierea unei relatii semnificative, sentimente de culpabilitate)

-          Probleme cauzate de stresul profesional (pierderea locului de munca, lipsa increderii in fortele proprii si scaderea stimei de sine, teama de schimbare, teama de afirmare)

-          Divort, deces, viol, boli cronice, alte abuzuri si evenimente traumatizante

-          Relatii interpersonale  deficitare (dificultati in comunicare si exprimarea emotiilor, tendinta de izolare etc)

-

  • De asemenea, consilierea psihologica exercita si un rol preventiv in tulburarile afective si comportamentale, echilibrand si orientand subiectul spre viitor, spre oportunitatile care confera sens vietii sale.

 

PSIHOTERAPIE

  • Se adreseaza palierului profund al personalitatii, ajutand subiectul sa isi gaseasca propriile resurse pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta, intr-o maniera matura, adaptata si cat mai eficienta.
  • Obiectivele psihoterapiei se contureaza in functie de amploarea si specificul tulburarii:

-          Diminuarea sau disparitia simptomului

-          Intarirea Eului

-          Echilibrarea identitatii personale, a imaginii de sine.

  • Psihoterapia te ajuta daca te confrunti cu urmatoarele probleme:

-          Situatii de criza existentiala (deces, divort, somaj, toleranta redusa la schimbare)

-          Depresie, anxietate, fobii, atacuri de panica

-          Adictii (tutun, alcool, droguri, medicamente etc)

-          Tulburari de alimentatie (anorexie, bulimie, obezitate)

-          Tulburari de dinamica sexuala

-          Tulburari de comportament la copii (nervozitate, abandon scolar, deficit de atentie, ticuri, anxietate, fobii, probleme de comunicare si interrelationare, divortul parintilor,atacuri de panica, dificulatati de invatare)

-          Tulburari de personalitate

-          Boli cornice

-          Infertilitate

-          Insomnie sau alte tulburari ale somnului (cosmaruri, agitatie)

-          Evenimente psiho-traumatizante (viol, abuz, violenta)

  • Psihoterapia cognitiv-comportamentala

Psihoterapia cognitiv-comportamentala pune accent pe problemele actuale ale persoanei, dar ia in considerare trecutul ca avand un rol definitoriu in geneza tulburarilor aparute, prin invatarea anterioara.

Tulburarile psihice (atac de panica si anxietate, fobie, depresie, disfunctie sexuala, anorexie, bulimie, obezitate, probleme de cuplu, tulburari de dinamica sexuala, tulburari de comportament, tulburari de personalitate, tulburari cauzate de evenimente psiho-traumatizante precum: divort, deces, viol) au ca origine distorsiuni ale realitatii, prin scheme ilogice de gandire pe care clientul le-a format de-alungul timpului.

Scopul acestei forme psihoterapeutice este acela de a modifica sistemul rational si convingerile clientului, in vederea  imbunatatirii calitative a vietii sale si remedierii problemelor cu care se confrunta. Astfel, terapeutul ajuta clientul sa invete modalitati adecvate si adaptate trairilor sale afective.

  • Hipnoterapia Ericksoniana

Hipnoterapia Ericksoniana se bazeaza pe ideea ca toti oamenii au resursele necesare pentru rezolvarea propriilor probleme si ca aceste resurse pot fi utilizate prin accesarea inconstientului si reactualizarea acestora.Hipnoza ne elibereaza de stereotipurile logice care ne limiteaza cautarea solutiilor si raspunsurilor, ne face mai flexibili si faciliteaza accesul la intelepciunea profunda, inconstienta, deseori imposibil de verbalizat.

Hipnoterapia va furniza un cadru special de lucru pentru inconstient (cu ajutorul hipnozei, ca principal instrument), cadru in care limitarile invatate sunt suspendate, astfel incat inconstientul isi va manifesta in continuare creativitatea, cautand in mod liber o noua solutie, constructiva de data aceasta.

Sedintele de psihoterapie vor imbina fructuos modalitati specifice ambelor forme de psihoterapie, in functie de tipul de personalitate si specificul tulburarii in cauza.

Galerie foto
  • ...