Well Care - Clinica Recuperare Medicala, Ortopedie si Medicina Sportiva

Kinetoterapie pediatrica

Kinetoterapia pediatrica se adreseaza copiilor începând cu primele zile de viata si are rolul, fie de a stimula dezvoltarea amonioasa a micutilor – prin exercitii menite sa îmbunatateasca abilitatile motorii, echilibrul si coordonarea – fie de a ajuta la tratarea anumitor afectiuni. Cele mai des întâlnite afectiuni pentru care se recurge la kinetoterapia pediatrica sunt:

  • torticolis functional;
  • pareze de plex brahial;
  • malpozitii ale piciorului;
  • recuperarea dupa tratamentul ortopedic al malformatiilor congenitale ale aparatului locomotor (displazia de dezvoltare a soldului, piciorul strâmb congenital).

Programul kinetic este particularizat, tine cont atât de obiectivele propuse cât si de gradul de dezvoltare a bebelusului care va fi evaluat initial de catre medicul nostru si apoi de catre kinetoterapeutul cu care va lucra.

Kinetoterapia - un joc benefic

Kinetoterapeutii nostri au o mare experienta în elaborarea acestor programe, sunt prietenosi si reusesc sa îi faca pe micii pacienti sa se simta în siguranta astfel încât acestia sa perceapa terapia ca fiind un joc antrenant. Ei sprijina parintii si îi consiliaza în privinta obiectivelor si mijloacelor terapeutice. Colaborarea cu parintii si implicarea lor în terapie este deosebit de importanta pentru noi si constituie o conditie esentiala pentru reusita tratamentului.

Pachetele Baby Gym au o durata de 30 minute si se deruleaza cu o frecventa de 2-3 sedinte pe saptamâna. Sedintele pot cuprinde si sesiuni de masaj plantarmasaj anti-colici abdominale sau masaj general al bebelusului.

Galerie foto
  • ...