Well Care - Clinica Recuperare Medicala, Ortopedie si Medicina Sportiva

Infiltratii cu plasma PRP

Infiltratiile cu plasma îmbogatita cu trombocite (PRP – Platelet-Rich Plasma) au la baza proprietatea trombocitelor si a plasmei de a contribui, prin factorii de crestere continuti în structura lor, la regenerarea tesuturilor.

Tehnica prezinta avantaje multiple date de lipsa efectelor secundare dar, mai ales, de eficienta sa în ameliorarea durerii si refacerea anatomica a structurilor lezate. Este o  optiune terapeutica moderna, adresata cu predilectie persoanelor tinere, active fizic  care sufera de afectiuni ale tendoanelor sau ale cartilajelor articulare – faza incipienta.

Principalele indicatii de administrare a infiltratiilor PRP sunt: tendinita ahileana, rotuliana, epicondilita mediala sau laterala, sindromul de tract iliotibial, sindromul de coafa rotatorie. În ceea ce priveste administrarea la pacientii cu leziuni ale cartilajelor, foarte important este ca pacientul sa fie corect evaluat întrucât, în afectiuni degenerative – gonartroza, coxartroza – administrarea este ineficienta , fiind depasita capacitatea de regenerare.

Galerie foto
  • ...