Amenajariieftine.ro - Renovari apartamente si case, Bucuresti

Renovarea baii

Renovarea interioara a unui apartament/casa include intotdeauna si renovarea baii. Aceasta este studiata din punctul de vedere al incadrarii mobilierului si instalatiilor sanitare, foarte importante in aceasta camera. Se aleg materialele folosite la zugravirea peretilor, aici existand multe feluri de vopsea rezistenta la umiditate si folosire intensa. Apoi se decide  tipul de instalatie sanitara, urmat de felul de gresie si de faianta. Calitatea pe care o doreste clientul este discutata si in functie de bugetul alocat.

Ideile de amenajare sunt multe si diferite. Unele dintre cele mai uzitate sunt temele marine sau cele ce tin de materiale din natura. Astfel ca o tema marina va implica nunatele de albastru inchis si verde smarald, forma dreptunghiulara a faiantei, dar si modernele hexagoane. In ceea ce priveste corpurile de iluminat se vor folosi cele din alama, urmate de accente de culoare aramie la butonii mobilierului sau robineti. De asemenea pot fi integrate stele de mare, pesti sau scoici sau imagini marinaresti cu dungile bine-cunoscute alb-albastre. Tema legata de materialele din natura va fi in mare parte alb si bej ca faianta si gresie, ele imitand piatra naturala. Se pot pune accente cu sfori, cu lemn, eventual natural si doar lacuit cu lac special care rezista la umiditate crescuta. Corpurile de iluminat pot fi cu crengi sau organice ca forma, iar culoarea accent va fi verde, data de plante sau zone special pictate.

 

Renovari apartamente si case – Importanta amenajarii baii

 

Baia este in ultimii ani vazuta ca o oaza de liniste si calm. Ea nu are doar rol functional, ci si acela de relaxare. De aceea plantele, aromoterapia, luminile bine pozitionate sunt un plus. Ea poate fi un spatiu cald, unul integrat in ideea intregului apartament si nu o parte separata si neimportanta, asa cum a fost vazuta in anumite perioade.

Galerie foto
  • ...
  • ...