Amenajariieftine.ro - Renovari apartamente si case, Bucuresti

Renovarea dinningului

Camera care este legata in cele mai multe case de bucatarie, este dinningul. Acest loc este spatiul unde se ia masa si unde atmosfera trebuie sa fie propice. Intr-un proiect de renovare a unei case se tine cont de legatura dintre doua spatii, asa ca imbinarea ideilor celor doua este foarte importanta.

 

Renovari apartamente si case – Culorile dinningului

 

S-au facut foarte multe studii in ceea ce priveste culorile care sa te ajuta sa mananci bine, sa ai pofta de mancare si sa stai in liniste atunci cand stai la masa. Astfel ca cele mai bune culori sunt portocaliul, galbenul, uneori imbinat cu verde sau albastru deschis. Desi nu este neaparat recomandat sa zugravesti peretii unei intregi camere in aceste culori pentru ca directia in care merg amenajarile in acest moment nu este deloc aceasta, totusi se poate sa alegi sa pui un perete accent portocaliu, intr-o nuanta pudrata. Se poate de asemenea sa aduci culoarea prin obiecte de decor sau prin corpurile de iluminat. De exemplu un candelabru masiv care coboara deasupra unei mese mari poate fi colorat si din sticla. In aceasta situatie, cand este aprins lasa sa patrunda lumina prin sticla portocalie si da umbre si lumini peste tot in jurul sau. Automat in acest fel camera devine mai vesela si potrivita pentru masa. Pe jos poate fi pus parchet sau chiar gresia in continuarea ideii din bucatarie, insa atunci este recomandat si un covor care sa indulceasca zona.

 

Renovari apartamente si case – Tipuri de mese

 

Cele mai cunoscute feluri de mese sunt cele dreptunghilare /patrate sau cele rotunde. Avantajul celor rotunde este ca piciorul lor este de cele mai multe ori in mijloc si spatiul este impartit mult mai bine la masa. Pot intra mai multi oameni la o masa medie rotunda decat la una patrata unde pot sta maxim patru din cauza dispunerii picioarelor mesei. Nu numai forma este importanta ci si designul. Aici se pot alege mese moderne, din sticla sau plexiglas sau mese mai clasice din lemn sau chiar lemn nefinisat.

Galerie foto
  • ...