Amenajariieftine.ro - Renovari apartamente si case, Bucuresti

Renovarea bucatariei

In renovarea bucatariei se implica extrem de mult persoana care se ocupa de gatit in casa. Aceasta camera este un loc comun al intregii familii si ea trebuie sa aiba anumite functiuni, cum sunt numite in literatura de specialitate. Astfel ca este bine sa fie loc pentru gatit, loc pentru luat masa (daca nu exista si o camera speciala pentru acest lucru), este destinata socializarii intre membrii familiei. De aceea renovarea ei trebuie sa tina cont de ceea ce lipsea anterior, in cazul renovarii unui apartament vechi sau dorintelor noi in cazul cumpararii unuia pentru prima data.

 

Renovari apartamente si case – Gatitul si mobilierul

 

Mobilierul de bucatarie este bine sa fie gandit pentru inaltimea persoanelor din casa, pentru multitudinea de obiecte care exista. Daca dulapurile sunt prea inalte sau blatul de bucatarie prea sus pus, atunci persoanele pot avea probleme in a ajunge bine si corect unde au nevoie. Exista un standard de 90 cm inaltime pentru blaturi, insa exista foarte multe firme care fac mobilier pe comanda sau care modifica unul deja existent pentru a servi nevoilor proprietarilor. Gatitul este principala activitate a bucatariei si atunci dinamica miscarilor intre zonele de gatit este si ea importanta. Trebuie sa se tina cont de cat de mare este spatiul si de fluxul si de miscarea dintre zonele diferit construite.

 

Renovari apartamente si case – Idei de amenajare a bucatariei

 

Si aici exista o infinitate de idei, insa ne vom apleca asupra a doua dintre cele mai cunoscute: stilul minimalist modern si cel clasic cu accente retro. In cazul celui minimalist mobilierul este alb sau intr-o singura culoare, liniile sunt simple, clare, forme geometrice de tipul cubului. Peretii sunt albi sau in culori neutre, eventual cu un perete accent. Corpurile de iluminat sunt moderne cu sticla si metal, iar butonii de obicei nu exista folosindu-se mecanisme de deschidere prin apasare. Gresia si faianta sunt si ele neutre cu mici accente de culoare unde este necesar. Chiar si farfuriile folosite pot fi cumparate in acest stil foarte simplu si curat ca imagine intregind ideea de la care s-a pornit.

In cazul stilului clasic cu accente retro se va folosi mobilier de lemn in culori naturale sau alb/ pastel. Culorile cel mai des intalnite sunt albastru deschis si galben deschis. Uneori si roz prafuit sau bej. Varianta gasita in multe case din acest moment este aceea a mobilierului alb cu forme clasice si cu butoni si manere aramii. In acest caz peretii pot avea caramida aparenta, pot si ornati cu obiecte vintage sau pot avea chiar tapet special rezistent la umiditate si grasime. Farfuriile pot fi si in forme clasice, cu desene cu flori sau decoratii intense. De asemenea perdelele cu fundite si falduri mari pot sa intregeasca aspectul bucatariei renovate astfel. Instalatiile sanitare sunt si ele foarte importante, iar chiuveta este bine sa fie in ton cu noile achizitii clasice. Se pot urmari formele frumos sculptate, precum si culoarea alba a ei.

 

Galerie foto
  • ...