Oana Nicolau - Clinica de psihologie Bucuresti

Psihiatrie

Psihiatrie copil și adolescent

Bolile psihice la copiii mici sunt destul de greu de diagnosticat si, din acest motiv, tratamentul corespunzator este amanat. Recunoasterea principalelor simptome ale aparitiei bolilor psihice poate ajuta la identificarea mai usoara a acestor afectiuni, pentru a asigura copilului ingrijirea de care are nevoie pentru a se vindeca rapid sau, pentru a-I imbunatatii considerabil calitatea vietii.

Atunci cand copiii si adolescentii au boli psihice netratate, relatiile lor din familie pot suferi, dezvoltarea sociala poate fi afectata, pot avea rezultate proaste la scoala, pot abuza de alcool, de droguri si pot avea riscul de a se sinucide. Identificarea prompta si tratarea intr-un cabinet de psihiatrie a tulburarilor la copii si adolescent pot reduce severitatea si durata bolii, ca si riscul complicatiilor.

 

Psihiatrie adult

Psihiatria poate fi definite ca o “disciplina de sinteza” prin care urmarirea si mentinerea sanatatii mintale se obtine luand in considerare diversi factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici.

Diagnosticul bolilor psihice este realizat de medicul specialist dintr-o clinica de psihiatrie, care indica si tratamentul adecvat. Medicatia joaca un rol important in tratamentul bolilor psihice, reducand marcant simptomele bolii, la majoritatea oamenilor.

Boala psihica este un termen utilizat pentru a desemna un grup de tulburari ce cauzeaza o severa disturbare in gandire, afectivitate si in relatiile sociale. Boala psihica (mintala) poate afecta pe oricine, indiferent de varsta (copii, adolescenti, adulti, batrani) si poate aparea in orice familie.

Invatand despre sanatate si boala in comuniune, este important sa incepem prin intelegerea corecta a unor concepte. Sa realizam ca neintelegerea sau intelegerea gresita a bolii psihice inseamna teama, rusine si izolare pentru persoana suferinda si familia ei. Sa acceptam faptul ca boala psihica, ca orice alta boala obisnuita, este tratabila. Constientizand toate acestea, putem juca un rol important in risipirea “miturilor” create in jurul bolii psihice.

Galerie foto
  • ...