Oana Nicolau - Clinica de psihologie Bucuresti

Hipnoza clinica

Ce este hipnoza clinică?

Hipnoza este o stare intermediara intre starea de veghe si cea de somn, mai exact starea prin care trecem in fiecare seara inainte de a adormi si care nu dureaza decat cateva clipe.

Ce urmărește hipnoza clinică?

Hipnoza urmareste aducerea la suprafata, la nivel constient, a traumelor sufletesti produse de-a lungul vietii individului,mai ales in copilarie. Majoritatea suferintelor psihice isi au radacinile acolo,iar timpul nu vindeca ,asa cum se crede, chiar tot.Ingropat undeva in subconstient , e foarte important ca raul sa fie scos la lumina si asanat.Acest demers este necesar pentru ca pacientul sa-si constientizeze problemele traumatice si sa le poata ,,descarca’’ de tensiunea nervoasa,blocata in ele.

Exista o gama foarte larga a afectiunilor ce pot fi tratate cu ajutorul hipnoterapiei. Printre acestea ,cele mai des intalnite sunt:starile de stres,anxietate,panica,fobiile,depresiile ,disfunctiile sexuale masculine si feminine,probleme de vorbire,emotivitatea,timiditatea,obsesiile,deviatiile de comportament,alcoolismul,dependenta de droguri,problemele alimentare(bulimia,anorexia,obezitatea).

Galerie foto
  • ...