Oana Nicolau - Clinica de psihologie Bucuresti

Terapie pentru problemele sexuale

Ce este terapia pentru problemele sexuale?

Terapia pentru problemele sexuale implica o intalnire cu un psihoterapeut/ sexolog/ psihosexolog calificat care va purta discutii  despre viata ta sexuala.

Psihoterapeutul sau sexologul iti va oferi informatii si exercitii la domiciliu pentru a ameliora si trata problemele sexuale.

Sexul este un subiect tabu, majoritatea oamenilor nu stiu prea multe lucruri despre dificultatile sexuale, despre ceea ce este sau nu normal. Schimbul de informatii in timpul unei sedinte de terapie poate schimba viata unor oameni.

Consultarea unui sexolog este o optiune de tratament pentru cei care sufera de libidou scazut, dureri in timpul activitatii sexuale, probleme in obtinerea sau mentinerea unei erectii ori intampina alte probleme in intimitate.

 

Când să apelezi la terapie?

Iata cateva semne pentru care ar fi cazul sa apelati la serviciile unui psihosexolog al clinicii noastre:

  • dificultatea de a mentine o erectie persista mai mult de doua saptamani si in cazul acesta ar putea fi vorba despre o problema mai profunda cum ar fi stresul.
  • problemele sexuale atrag dupa sine divergente in cuplu. Atunci cand problemele provin din sfera sexuala sau din cauza lipsei activitatii sexuale, ar putea determina nervozitate si chiar discutii interminabile legate de copii sau facturi. Psihoterapeutul nostru te poate ajuta sa identifici zonele din relatia ta care ar putea fi cauza disensiunilor si iti va oferi indicii pentru modul in care poti sa lucrezi la acestea.
  • stresul din dormitor poate fi rezultatul contactului sexual dureros cauzat de obicei de medicatie sau alte probleme de sanatate. Terapeutii pot oferi consiliere cu privire la pozitiile sexuale mai confortabile sau benefice pentru dvs. Specialistul va va oferi informatii cu privire la diverse tehnici de relaxare.
Galerie foto
  • ...