Compania Mica - Gradinita limba germana, afterschool, centru educational Bucuresti

Echipa gradinitei

Compania Mica inseamna copilarie.
Noua, oamenilor din Compania Mica, ne place sa spunem despre noi insine ca suntem profesionistii copilariei.
Avem atata copilarie aici, cat sa ajunga si copilariei fragede- mici, mijlocii si mari dar si …restului copilariei- cea scolara, matura, interioara.

Suntem educatori experimentati si creativi, responsabili si eficienti dar mai ales bucurosi sa impartasim din ale copilariei. Echipa didactica este alcatuita din profesori pentru invatamantul primar si prescolar, psihologi si educatori specializati.
La Compania Mica fiecare dintre noi este unic dar se potriveste de minune in ansamblu. Este exact ceea ce da echipei noastre valoare reala.

 
Roxana Vasile
Fondator al Companiei Mici, Frau Roxana este creator al brandului, coordonator al programelor noastre educative, precum si al echipei noastre de pedagogi. Dincolo de vocatie, stilul ei pedagogic porneste de la  experienta de parinte, educator si invatator si continua cu formarea ei ca profesor de limba germana si specializarea in stiintele educatiei. Pasiunea ei este completata de descoperirea si integrarea continua in viziunea ei pedagogica, a valorilor educationale solide. Preocuparea ei curenta implica aaspecte legate atat de traditie, cat si de inovatie in educatie, de parenting realist, de modul in care diversitatea, dar si disciplina in educatie duc, in timp, catre profunzime si o baza culturala temeinica.  Datorita experientei ei, Frau Roxana are intotdeauna la indemana (ca din jobenul magic) solutii la problemele copiilor, ale echipei Companiei Mici si aigura, atunci cand este necesar suport familial prin sesiuni de consultanta.
Roxana are trei baieti, toti trei au invatat germana la Compania Mica, toti au trecut prin scoli cu predare in limba germana, mijlociul a absolvit Colegiul German Goethe, mezinul este inca elev acolo.

 
Simona Deliu
A fost fascinata de experienta minunata a copiilor sai, care au invatat germana (si nu numai), de la „Frau Roxana”. De aici, pasul catre Compania Mica, unde se ocupa de partea organizatorica. Crede cu tarie in reguli ca o cale catre siguranta si eficienta si a gasit la Compania Mica, printre atatia copii, reteta pentru o relatie buna cu acestia: trebuie sa fii  drept si binevoitor si trebuie sa ii respecti…
Simona are un fiu si o fiica, care au trecut prin programele Companiei Mici. Fiul ei a fost elev al Colegiului German Goethe, fiica ei este inca eleva acolo.

 
Andreea Lupu - Maci
Andreea este licentiata in invatamantul primar si prescolar si este o excelenta vorbitoare a limbii germane. A absolvit Colegiul German Goethe, a dat  bacalaureatul international german si a incheiat studiile in limba germana la ASE. Andreea tine foarte mult ca gradinarii si elevii cu care lucreaza sa stapaneasca bine limba germana, sa inteleaga ca o buna colaborare intre elev si pedagog se bazeaza pe respect si disciplina; are o relatie atent construita cu copiii, bazata pe fermitate si respect reciproc. Ea crede ca, pe langa limba germana, copiii trebuie sa isi dezvolte la gradinita si creativitatea, imaginatia, simtul prieteniei, amabilitatea si respectul, iubirea si fericirea.
Andreea are un baiat de 1 an, pe care il asteptam cu drag la Compania Mica.

 
Britta Seidner
Absolventa a Liceului Pedagogic din Sibiu, in limba germana, si a Facultatii de Teologie Evanghelica, tot in limba germana, specializata in Germania in domeniul educatiei pre-scolare, Britta este o educatoare cool, specialista in pregatirea interviului de limba pentru scolile cu predare in limba germana. Ea este si un bun pedagog de afterschool. Britta este o sursa nesecata de joaca, buna dispozitie, invatare prin imersie intr-un univers plin de lucruri speciale pentru copii, este prima la joaca si la dezvoltat proiecte cu copiii. Pedagogia promovata de Britta urmareste autonomia si responsabilizarea copiilor, amplitudinea gandirii critice si, nu in ultimul rand, respectul fata de oameni, natura si resurse. Organizeaza cele mai indragite activitati, excursii si tabere.

 
Ionela Ghita
Ionela a absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, sectia pedagogie primara si prescolara si urmeaza cursurile programului de perfectionare a educatorilor de limba germana al Institutului Goethe din Bucuresti. Ea a descoperit la Compania Mica vocatia de a fi dascal si a imbratisat-o cu dedicatie. Blanda, zambitoare, creativa si cu spirit de initiativa, gaseste mereu modalitati originale si eficiente de captare a atentiei si a interesului celor mici. Ii place sa lucreze cu copiii intr-o atmosfera de incantare pe care o genereaza neincetat. Ionela crede cu ardoare ca atunci cand iubesti ceea ce faci, poti atinge performanta fara sa simti efortul depus.
Ionela este si ea de curand mamica, are un baiat, pe care il asteptam de asemenea cu drag la Compania Mica.

 
Claudia Bach
Coordonatoare a activitatilor de grupa mijlocie, Claudia este educator specializat, a trait in Austria timp de 10 ani unde a  absolvit cursul de “Coach für deutsche Sprache” si a obtinut certificatului ECDL Advanced. Fire organizata, perseverenta si rabdatoare, de opt ani membru valoros si plin de initiativa al echipei, Claudia crede ca meseria de educator implica rabdare, dragoste, disponibilitate, pregatire continua, adaptare la nou si daruire de sine si spune ca cei mici ii umplu inima de bucurie si asta ii face munca mai usoara.
Claudia are o fiica, eleva la Colegiul German Goethe.

 
Marieta Carbunaru
Absolventa a scolii germane din Sighisoara, a Facultatii de Chimie-Fizica a Universitatii Bucuresti, Marieta a predat la Colegiul German Goethe chimie si fizica, in limba germana. Marieta a tradus manualul de clasa a VII de chimie in limba germana, manual care a aparut la editura Corint. Devenind mama, a optat sa se ocupe de cei mici, astfel incat in ultimii douazeci de ani a acumulat in domeniul educatiei prescolare si in cel al pedagogiei de sprijin o experienta impresionanta. Fire domoale si calda, Marieta are o rabdare invaluitoare si stie sa le transmita copiilor ideea de respect in grup si de invatare. Trece usor de la momentele serioase ale invatarii la activitati relaxante si este foarte bucuroasa sa ii invete pe copii lucruri noi.
Fiica Marietei a absolvit Colegiul German Goethe si este in prezent studenta a Facultatii de Drept.

 
Ana Maria Traistaru
Ana Maria este psiholog si psihoterapeut, specializat in psihologie clinica si interventii terapeutice de scurta durata. Are o fire vesela si voluntara, se implica in organizarea de activitati de dezvoltare personala prin joc si arta, ateliere de creatie, actiuni si proiecte caritabile si de ecologie. Se simte mereu in elementul ei printre copii, adora sa se joace sa cante si  sa exploreze alaturi de copii.
Ana Maria are un fiu care este elev in clasa a sasea.

 
Aura Costache
Aura este educator specializat. Ea este cea care ii primeste dimineata pe copii, cu cel mai cald ,,Guten Morgen!”, cu un zambet larg si cu rezerve nesecate de caldura si bunavointa. Felul in care le vorbeste copiilor ii face pe acestia sa inteleaga ca aici, la noi, e cam ca acasa si ca cei mari sunt bucurosi de prezenta celor mici. Este mereu  disponibila atat pentru cei mici cat si pentru cei mari,   cu un cuvant bun, un sfat, o solutie, o reteta… Toate din inima!
Aura are trei copii. Unul dintre fiii ei a absolvit Facultatea de Inginerie Economica in limba germana, mezina a fost eleva a Colegiului German Goethe.

 
Radu Andrei
Radu este profesorul nostru de pian. A absolvit Hochschule für Musik und Theater Rostock si si-a completat studiile cu un master la Hochschule für Musik und Theater Hamburg, iar dupa o bursa Erasmus la Madrid, s-a intors in tara. Are o experienta de sase ani in lucrul cu copiii (prescolari si scolari), sustine orele in limba germana sau bilingv. Este interesat nu doar de maiestria la instrument, ci si de formarea deprinderilor si a urechii muzicale si de consolidarea cunostintelor teoretice. Desfasoara orele dupa o structura care imbina momentele de canto, cu cele de ritm, dialog pe teme muzicale, si desigur exercitii de pian. Copiii il indragesc nespus pe Herr Lehrer, care, fiind o fire foarte vesela, le tine isonul cu glume si tot felul de momente distractive.

 
Caroline Fischer
Caroline Fischer, s-a nascut si a locuit pana la varsta de 18 ani la Berlin.
Dupa terminarea liceului a venit in Romania pentru a studia medicina dentara la UMF Carol Davila Bucuresti, facultate pe care a absolvit-o in anul 2016.
Caro  este interesata  de fotografie, de educatie si apreciaza foarte mult interactiunea cu copiii.  Munca cu acestia ii ofera posibilitatea sa fie creativa si considera ca are multe de invatat de la cei mici.
Caro se entuziasmeaza usor si molipsitor, isi pregateste atelierele cu multa grija si atentie pentru detaliu, rezultatul fiind de fiecare data un eveniment.…

 

In activitatea noastra de rutina, suntem sprijiniti in mod constant si eficient de asistent medical Simona Gaita - cea care verifica in fiecare dimineata starea de sanatate a copiilor dar si a personalului, si de Paula Cristea, Florentina Mares si Mara Cojocaru, care se ocupa de ingrijirea copiilor si a spatiilor (inclusiv igiena, curatenie) precum si de servirea mesei.

Despre copiii nostri si nu numai: la un calcul simplu, echipa Compania Mica are adunat sapte copii “proprii”, elevi si absolventi ai colegiului German Goethe dar in marea noastra familie si comunitate… numarul lor este mult mai mare! In plus, printre acesti copii si chiar printre prietenii si colegii lor, elevi de liceu sau absolventi regasim aproape in fiecare an, cativa care se intorc cu drag la Compania Mica sa lucreze cu copiii de gradinita sau afterschool ca voluntari. Bucuria cu care o fac si usurinta cu care se integreaza echipei noastre este pentru noi un motiv de mandrie si implinire.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0758246969; 0744557292
Str. Judetului, Nr 23, Sector 2
Distribuie