Luca Energy - Instalatii electrice la cele mai inalte standarde

Tablouri electrice

Tablourile electrice sunt acele parti ale componentelor de instalatii electrice care servesc la distributia energiei electrice la un receptor sau catre alt tablou de distributie.

Tabloul electric este gândit pentru a putea oferi trei elemente: rutarea energiei electrice, protectie si accesibilitate. Distributia energiei electrice este realizata prin intermediul constructiei tabloului în care se observa mai multe elemente de siguranta dispuse într-o singura linie sau mai multe. Cele cu mai multe linii de elemente sunt concepute pentru case sau vile, în general tablourile electrice pentru un apartament sunt cu un singur rând de elemente de siguranta.

În reteaua electrica de joasa tensiune a tablourilor electrice se împart în:

Tablouri generale – primeste energia electrica direct din reteaua publica de joasa tensiune si o distribuie altor tablouri
Tablouri principale – primeste energia electrica de la tablourile generale de distributie si o distribuie catre tablourile secundare de distributie
Tablouri secundare de distributie – primeste energia electrica de la tablourile principale si o distribuie prin circuitele instalatiei electrice, catre consumatori.

Galerie foto
  • ...
  • ...