Luca Energy - Instalatii electrice la cele mai inalte standarde

Intrerupatoare, prize, lampi

Montaj/înlocuire orice tip de prize: Normale, Modulare, Aplicate, Internet, TV
Prizele sunt necesare pentru a putea conecta orice aparat electric, la reteaua electrica. Cea mai importanta caracteristica electrica a prizelor este tensiunea de alimentare (230Vac în sistemul monofazat) si curentul suportat (uzual în Romania 6A sau 16A).

În functie de tipul retelei electrice si de modul de conectare se întalnesc prizele monofazate, conectate la reteaua monofazata (casnica), 230Vac, 16A sau prize trifazate, conectate la reteaua industrial trifazata 400Vac.

Prizele se pot clsifica functie de gradul de protectie în prize cu împamântare sau prize fara împamântare. Împâmantarea unui circuit electric reprezinta un mijloc de protectie ce are rol de a diminua pericolul de electrocutare involuntara sau functionare defectuasa a aparatului electric.

 

Pentru o buna siguranta este recomandat utilizarea prizelor cu împamântare, ele se deosebesc prin cele doua lamele ale contactului de împamântare dispuse pe lateralul celor doi poli Faza si Null.

Prizele pot fi montate pe perete, folosite în cazul în care instalatia electrica este realizata aparent pe perete, în cazul renovarilor când se doreste adaugarea unui circuit electric aditional aparent sau ingropate în tencuiala atunci când instalatia electrica va fi realizata prin perete pâna în dozele specifice aparatelor electrice.

Galerie foto
  • ...