Luca Energy - Instalatii electrice la cele mai inalte standarde

PRAM - Verificare periodica a instalatiei electrice

Verificarile PRAM sunt foarte importante deoarece eventualele abateri de la normele tehnice pot avea consecinte grave asupra imobilelor sau asupra vietii omenesti, de aceea se recomanda efectuarea verificarilor PRAM la termenele scadente, chiar si atunci când se considera ca instalatia electrica trebuie verificata, avizata sau certificata pram.

Legarea la pamânt reprezinta cea mai importanta masura de protectie împotriva electrocutarii. Prin masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamânt si a continuitatii instalatiei de legare la pamânt (racord de legare la pamânt, nul de protectie PE, conductoare de echipotentializare, etc.), se va verifica gradul de protectie pe care îl asigura instalatia împotriva electrocutarii, dar si gradul de uzura a instalatiilor propiuzise a componentelor acesteia.

Aparatele pentru verificarile pram, trebuie sa fie capabile de a efectua o serie de teste, cum ar fi: masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamânt, impedanta buclei de scurtcircuit si teste de continuitate a nulului de protectie.
Aceste verificari periodice, sunt doar cateva din cele obligatorii conform normativului I 7/2011.

Va oferim cele mai bune servicii de interventii ale instalatiilor electrice, executate de catre electricieni autorizati ANRE.

Galerie foto
  • ...