Om Therapy - Centru acupunctura, medicina alternativa

Acupunctura, un tratament natural

Tratamentul prin acupunctura isi are originile in Medicina Traditionala Chineza, lucrandu-se practic cu energia pacientului, de aceea si sustinem ca noi, terapeutii suntem doar o unealta, iar vindecarea este de fapt, autovindecare.Acest lucru ne duce la inca un principiu important si anume acela ca vindecarea trebuie asumata de catre pacient.

Efectele terapeutice ale acupuncturii constau in deblocarea si eliminarea dezechilibrelor energetice minore sau majore, ce apar in cadrul sistemului nostru energetic. Trateaza afectiuni care nu raspund la tratamentul clasic, in special pentru ca actioneaza asupra cauzei, si nu doar asupra efectului din planul fizic. Este alegerea celor care inteleg ca a mentine starea de sanatate este important si usor, dar si alegerea celor care sufera de o afectiune si doresc o sansa spre vindecarea ei profunda.

Acupunctura are la baza teoria conform careia energia vitala (qi) circula de-a lungul unor canale energetice (meridiane), iar boala este rezultatul dezechilibrelor energetice ale qi-ului  survenite prin blocarea energiei care curge prin meridian sau prin deficitul sau excesul de energie din organelle energetice. Au fost identificate peste 350 de puncte prin care pot fi accesate meridianele si restabilita circulatia energetica, pentru a inlatura boala. Punctele de acupunctura sunt conectate prin 20 de meridiane, 12 principale si 8 extraordinare. In timp ce energia este redirectionata in corp, substantele chimice interne si hormonii sunt stimulati si vindecarea incepe sa se produca.

Specialistii considera ca prin introducerea acelor sunt stimulati nervi, tesut conjunctiv si muschi, imbunatatind astfel activitatea sistemelor analgezice endogene si crescand fluxul sangvin, toate acestea ducand la ameliorarea simptomelor. Acupunctura actioneaza si asupra hipotalamusului, stimuland eliberarea de substante cu actiune analgezica.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0723197434
Sos. Unirii, nr. 419B, Tamasi, judetul Ilfov
Distribuie