Om Therapy - Centru acupunctura, medicina alternativa

Tsubo

Tinerea, apasarea sau frecarea unei zone a corpului care doare este un raspuns natural. O facem fara sa ne gândim – pentru durerile de cap, durerile de stomac, durerile de spate, genunchi loviti, crampele – si un astfel de contact ofera de obicei o usurare. Presopunctura este un mod de a ameliora durerea si dizarmonia printr-o atingere simpla, intentionata.

Acupunctura si presopunctura functioneaza pe acelasi principiu – existenta canalelor energetice în corp si puncte specifice pentru o anumita miscare energetica. În timp ce acupunctura foloseste ace sau caldura (moxabustie) pentru a restabili armonia energetica a corpului, presopunctura utilizeaza presiunea aplicata pe piele.

Acupunctele, numite tsubo în Japonia, sunt puncte slabe de-a lungul caii unui canal. Sunt locuri în care activitatea canalului respectiv poate fi actionata mai usor. De obicei, acestea se gasesc în apropierea articulatiilor, în jonctiunile depresive în care se întâlnesc muschii, în zonele în care nervii ies din muschi sau într-un nod sau banda de tensiune în interiorul unui muschi. Dr. Katsusuke Serizawa, o autoritate  în cercetarea tsubo, a identificat 365 de tsubo principale în organism. Diferite puncte au caracteristici diferite. Unele puncte tonifica sau stimuleaza canalul, organul sau functia fiziologica. Unele au un efect de  drenare sau calmant. Altele par a fi homeostatice. Tsubo sunt „ferestre” care arata dezechilibre interne la suprafata corpului si sunt, de asemenea, „usi” prin care se pot influenta terapeutic acele conditii interne.

Tsubo sunt deosebit de sensibile la impulsurile bioelectrice din corp si conduc cu usurinta aceste impulsuri. Potrivit lui Michael Reed Gach, autor si fondator al Institutului de presopunctura din America, stimularea tsubo declanseaza eliberareaza de endorfine, neurotransmitatori care amelioreaza durerea. În plus fata de ameliorarea durerii, presopunctura, ajuta în cresterea vitalitatii, ajuta la buna circulatie a qi-ului (energie), sustinând astfel functionarea eficienta a corpului si prevenind aparitia bolilor si a dezechilibrelor.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0723197434
Sos. Unirii, nr. 419B, Tamasi, judetul Ilfov
Distribuie