Primosal Group - Ignifugare, PSI, deratizare, dezinsectie, dezinfectie, Bucuresti

Servicii ISCIR

Va oferim suportul direct, prin deplasarea la sediul dumneavoastra, online sau telefonic.

Prin analiza complexa a tuturor aspectelor implicate în implementarea instalatiilor de ridicat si a instalatiilor sub presiune în procesul tehnologic deservit, specialistii nostri recomanda solutia optima, dedicata, pentru ca activitatea dvs. sa capete un plus de competivitate si eficienta.

Stabilim toate caracteristicile tehnice, functionale si de gabarit, cu interconditionarile si limitarile necesare fiecarei instalatii care urmeaza sa deserveasca fluxul tehnologic.

  • intocmirea dosarelor pentru obtinerea autorizatiei I.S.C.I.R. – persoane juridice;
  • aplicarea corecta a prescriptiilor tehnice ISCIR;
  • verificarea documentelor, daca acestea sunt complete si corect întocmite;
  • depunerea documentele la ISCIR în vederea autorizarii instalatiilor.

SERVICII OPERATOR R.S.V.T.I. 

În conformitate cu Legea Nr. 64 din 21 martie 2008, republicata cu modificarile si completarile ulterioare 01.02.2014:

  • Art. 15(2) Persoana fizica sau juridica ce detine/utilizeaza instalatiile/echipamentele prevazute la alin. (1) are obligatia sa asigure un operator autorizat, responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor/echipamentelor, denumit RSVTI, conform prescriptiilor tehnice.
  • Art. 25(1) Urmatoarele fapte constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:d) Nerespectarea prevederilor art. 15, cu amenda de la 30.000 lei la 40.000 lei.
  • Ca Operator RSVTI, principala noastra grija este siguranta utilizatorilor, precum si asigurarea beneficiarului ca instalatiile si în principal, elementele lor de siguranta functioneaza în conditii de maxima siguranta.

    Primosal detine în cadrul unitatii personal de specialitate si este autorizata în conformitate cu Ordinul ISS 130/2011 pentru efectuarea acestor servicii.

    INTRETINEREA SI REPARAREA INSTALATIILOR SI UTILAJELOR DE SUB INCIDENTA ISCIR 

    Efectuam repararea instalatiilor prin înlaturarea neconformitatilor / defectiunilor constatate, în scopul aducerii acestora la parametrii initiali sau la alti parametri care asigura functionarea în conditii de siguranta a instalatiei.

    Pe întreaga durata de viata fizica a instalatiei efectuam lucrari de prevenire si de înlaturare a uzurilor si defectiunilor tehnice în scopul mentinerii performantelor initiale prevazute de producator asigurându-se functionarea în conditii de siguranta conform documentatiei tehnice si cerintelor prescriptiilor tehnice ISCIR.

    Asiguram întretinerea si repararea cu piese de schimb originale pentru toata gama instalatiilor produse pentru ca acestea sa poata fi utilizate timp îndelungat în parametrii de functionare în conditii de siguranta.

    Asiguram documentatia si efectuam verificarile si încercarile necesare în vederea autorizarii de repunere în functiune, conform legislatiei în vigoare.

    Oferim un pachet de service competent si calitativ, cu acoperire la nivel national, echipe specializate si interventii în timp record.

    EXPERTIZARI TEHNICE 

    Un proiect de expertizare se deruleaza în 4 etape:

  • Vizita preliminara
  • Program de investigatii / examinari
  • Control Tehnic Nedistructiv
  • Raport tehnic de încercari si verificari
  • Un astfel de proiect deserveste atât beneficiarilor care detin un echipament a carui durata de viata normata se apropie de final, cât si pentru acele echipamente care, din diverse motive, nu detin o carte tehnica valabila.

    VERIFICARE SI REGLARE SUPAPE DE SIGURANTA 

    Periodicitatea verificarii supapelor de siguranta este anuala sau la intervale mai scurte în functie de conditiile de lucru ale echipamentelor pe care le protejeaza. Pentru supapele montate pe recipientul metalic al compresorului, periodicitatea verificarii este stipulata în PT C4/2010 la art.23 unde este prevazut:

    Verificarea in functionare la deschidere-inchidere, se efectuaeaza in urmatoarele situatii:

    • atunci cand este prevazut in instructiunile de exploatare al echipamentului/instalatiei deservite;
    • in termen de maxim un an de la punerea/repunerea in functiune a echipamentului / instalatiei deservite;
    • anual, intre verificarile tehnice periodice al echipamentului/instalatiei deservite

     

    Verificarea (reglarea) supapelor de siguranta se va efectua pe un stand autorizat ISCIR; buletinul de verificare (reglare) va fi atasat la cartea recipientului-partea de exploatare. În cazul supapelor de siguranta cu pârghie si contragreutate, verificarea (reglarea) acestora se poate efectua si la locul de functionare.

    Pentru supapele de siguranta montate în instalatiile tip SKID verificarea periodica este stipulata în PT C 8/2010la art. 53 unde este prevazut:In cazul in care de la data reglarii supapei de siguranta au trecut mai mult de 12 luni este necesara verificarea acesteia conform prevederilor prescriptiei tehnice specifice.

    Tot pentru supapele de siguranta montate în instalatiile tip SKID în normele NTGPL 001:2007 la art. 8.13 este prevazut:

    Supapele de siguranta se vor demonta, verifica si regla si în urma unor eventuale descarcari accidentale dupa care nu a mai putut fi restabilita etanseitatea supapei, dar si cel putin odata pe an, în ateliere si cu personal, autorizate pentru aceste operatii. Presiunea de reglare a supapei de siguranta nu va depasi +5% peste presiunea maxima de lucru a recipientului recomandata în SR EN 14129 – Supape de siguranta pentru recipiente de GPL si va fi mentionata de producator în documentatia de exploatare.

    SPALARI CHIMICE CAZANE DE APA SI CONDUCTE 

    Depunerile de pe tevile cazanelor de abur sau apa calda sau fierbinte (supraincalzita) pot fi de diferite tipuri si se pot manifesta atat pe partea de gaze de ardere, cat si pe partea de apa/abur; ele se pot produce atat pe interiorul tevilor, cat si pe exteriorul acestora.

    Aceste depuneri, fie ele de piatra sau alte sedimente (ca urmare a apei netratate sau tratate necorespunzator), fie de funingine (datorita reglarii necorespunzatoare a arzatorului sau folosirii unui combustibil inadecvat) conduc la scaderea randamentului cazanului prin micsorarea coeficientului global de transfer de caldura de la gazele de ardere la apa. Aceasta se traduce in cresterea cheltuielilor de exploatare cu cateva mii de euro anual.

    De asemenea, tevile se supraincalzesc ca urmare a faptului ca nu mai sunt racite corespunzator de apa si se pot “arde”, micsorandu-si rezistenta mecanica in timp si conducand la producerea de avarii sau chiar explozii.

    Un alt efect al depunerilor este acela ca ele favorizeaza coroziunea metalului, cu efecte grave asupra sigurantei in exploatarea cazanului si duratei de viata a echipamentului.coroziune.

    In privinta depunerilor de funingine, cazanele ignitubulare trebuie curatate cel putin o data pe an cu ajutorul periilor de sarma montate pe o tija metalica de lungime corespunzatoare. Cazanele acvatubulare trebuie curatate periodic folosind suflatori de funingine o data pe schimb sau la 1-2 zile, dupa caz.

    Un regim chimic necorespunzator al apei de alimentare a cazanului poate duce la cheltuieli suplimentare de mii sau zeci de mii de euro anual si chiar la distrugerea completa a partii sub presiune in numai cateva luni de functionare.

    Galerie foto
    • ...