B&C Professional Cleaning Company servicii de curatenie profesionale Bucuresti

Servicii profesionale de ceruire marmura

...
Ceruire marmura

Ceara are rolul de a proteja pardoseala de marmură, granit sau calcar împotriva eventualelor zgârieturi. În momentul în care apar zgârieturi sau chiar și mătuirea suprafeței, se înlatură stratul de ceară existent și se aplică un strat nou de ceară, astfel suprafața placată cu marmură, granit sau calcar iși păstrează luciul inițial.

...
Cristalizare marmura

Marmura este în general tratată prin sistemul plumbuirii care constă în slefuirea suprafeței, adăugând în ultimele faze ale slefuirii oxalat de plumb pentru a spori luciul rezultatului final. Stratul de plumb al suprafețelor uzate este problematic iar soluția acestei probleme o reprezintă cristalizarea, o operațiune chimico-fizică destul de simplu de efectuat care permite obținerea următoarelor rezultate:

  • creșterea luciului;
  • face ca suprafața să devină rezistentă la acțiunea acizilor;
  • împiedică/ încetinește penetrarea murdăriei lichide;
  • îndepartează microabraziunile.

Cristalizarea reprezintă o transformare moleculară a aspectului superficial al pardoselii. Ceea ce nu se poate pretinde de la această metodă este eliminarea zgârieturilor și inciziilor, mai putin a celor usoare, superficiale. Pe lânga marmură se mai pot trata si pardoseli de travertin, paladin sau granit. Cu scopul de a desfașura această procedură în condiții optime, este absolut necesar ca pardoseala să fie complet uscată, curată și fără reziduri de ceară. Dacă stratul superficial al marmurei, expus la uzură, prezintă un aspect poros sau prezintă incizii profunde, este necesară o șlefuire a pardoselii cu discuri diamantate montate pe monoperie.

...
Impermeabilizare marmura

Indiferent dacă ați ales marmură, granit, travertin sau piatră naturală pentru amenajarea casei sau grădinii, important este să cunoașteți modul de protejare pe termen lung a acestor materiale. O soluție mai mult decât necesară o reprezintă impermeabilizarea, un tratament chimico-mecanic, în urma căruia materialul tratat devine impermeabil, complet sau parțial, la apă (respectiv uleiuri), în funcție de cantitatea și tipul de impermeabilizant folosit. Această operațiune se poate executa pe orice tip de piatră, fie că este vorba de suprafețe orizontale sau verticale, montate la interior sau la exterior. Este un tratament usor de executat și ieftin, care vă scutește de multe bătai de cap.

Cum se realizează impermeabilizarea

 

  • se spală foarte bine suprafața cu un detergent special pentru piatră;
  • se clătește bine și se lasă la uscat;
  • se aplică prin pensulare sau pulverizare impermeabilizantul pentru apă și uleiuri, sau doar pentru apă;
  • în funcție de materialul tratat, este posibil să fie necesare mai multe aplicări succesive, până când se constată că materialul nu mai absoarbe deloc substanța;
  • se înlătură surplusul rămas neabsorbit;
  • în cazul în care piatra pe care s-a aplicat substanța este luciosă, se freacă putin suprafața cu o cârpă de lână, obținandu-se astfel și o revigorare a luciului materialului protejat.