Smile Design by Dr Abboud - Bucuresti

Ortodontie

...
Ortodontie

Pentru a avea dinti sanatosi si pentru a-i mentine un timp îndelungat este esential ca acestia sa fie aliniati si pozitionati cât mai corect. Ortodontia este specialitatea care ne ajuta sa avem dintii drepti, frumosi si sanatosi cu ajutorul aparatelor dentare clasice si moderne, fixe sau mobile.

Tratamentul ortodontic realizat de specialistii nostri va modifica ocluzia patologica a pacientilor în ocluzia fiziologica. Evolutia ortodontiei cu ajutorul aparaturii si a tehnologiei digitale ne permite astazi sa realizam tratamente ortodontice individualizate, cu miscare minima a dintilor si rezultate într-un timp cât mai scurt.

Ce este aparatul dentar si cu ce te ajuta?
Aparatul dentar este un dispozitiv ce permite îndreptarea dintilor si pozitionarea corecta a acestora pe arcada. Aparatele dentare sunt necesare în cazul:

Supraocluzia verticala (overbite) reprezinta gradul mare de suprapunere a dintilor frontali superiori fata de frontalii inferiori.
Ocluzia inversa (underbite) prezinta situatia în care ocluzia pacientului se realizeaza invers, creând astfel asa numitul aspect de „bulldog”, dintii frontali inferiori fiind pozitionati peste cei superiori.
Ocluzia deschisa (openbite) defineste spatiul vizibil care ramâne descoperit între dintii frontali superiori si inferiori, atunci când se produce ocluzia pe dintii posteriori.
Ocluzia încrucisata (crossbite) reprezinta situatia în care ocluzia normala alterneaza cu cea inversa.
Spatierea dentara reprezinta spatiile excesive între dinti determinate de absenta unor dinti sau de neconcordanta între dimensiunea arcadei si dimensiunea dintilor
Înghesuirea dentara prezinta situatia în care pe arcada dentara nu exista suficient spatiu.
Ortodontie – Aparat dentar – Sector 1 – Clinica Smile Design Bucuresti
Persoanele care sufera de una sau mai multe afectiuni mentionate mai sus, se confrunta cu dificultati în întretinerea danturii, acest lucru duce la aparitia cariei dentare, a bolii parodontale si în final la pierderea dintilor. Alte probleme de ortodontie pot duce la o abraziune (uzura) exagerata a suprafetelor dentare, la o masticatie ineficienta, forme anormale asupra tesuturilor gingivale si ale osului si dureri ale articulatiei temporo-mandibulare.

Medicul ortodont poate recomanda pacientului purtarea fie a unui aparat mobil, fie a unui aparat fix în functie de tratamentul ortodontic pe care îl urmeaza pacientul.

La Smile Design vei gasi o gama variata de Aparate Dentare si Proceduri Ortodontice: Invisalign, Incognito, Damon, Aparate metalice, Aparate din Safir, Clear Aligner.