Reximaco - Lucrari de impermeabilizare hidroizolare, Bucuresti

Despre produsele Xypex

Produsele de impermeabilizare a betonului prin cristalizare XYPEX sunt amestecuri pulverulente ce contin ciment Portland, silice si multe chimicale active care aplicate sub forma de mortar subtire pe beton provoaca o reactie catalitica în porii, tubatiile capilare si microfisurile cu deschideri de pâna la 0,4 mm ale suportului de beton cu formare de complecsi C-S-H ( Calciu-Silica-Hidrati ). Aceasta reactie în mediu apos, genereaza formatiuni cristaline dentritice ( fibroase ) în masa betonului - suport pâna când apa ca mediu de reactie nu mai are acces în spatiul în care are loc procesul chimic. Betonul astfel tratat este etans la actiunea apei sau a altor lichide, din orice directie.

CÂT DE IMPERMEABIL E BETONUL TRATAT CU XYPEX

Încercari facute la mari laboratoare independente conform specificatiilor U.S. ARMY CORPS OF ENGINEERS CRD-C-48-73 arata ca o epruveta de 5 cm grosime de beton poros cu rezistenta de 2000 PSI tratata în doua straturi devine complet impermeabila la o sarcina de 405 ft apa (aproximativ 130 m coloana apa ), aceasta fiind limita aparatului de încercare. Încercarile facute la I.N.C.E.RC. arata, conform STAS 3519-76 o rezistenta la penetrarea apei de pâna la 12 atm.

DURATA DE VIATA A TRATAMENTULUI XYPEX

Tratamentul cu XYPEX este PERMANENT , spre deosebire de alte sisteme de impermeabilizare, realizând atât impermeabilitate cât si protectie la coroziune a armaturii si betonului. Caracterul permanent este dat de faptul ca tratamentul nu este pelicular ci face parte integranta din masa betonului.

DOMENIUL DE EXISTENTA LA AGRESIUNEA FACTORILOR EXTERNI

Aplicat conform Conditiilor Tehnice Specifice, tratamentul cu XYPEX actioneaza la 100% eficienta în urmatoarele conditii: 

  • Limitele de pH - între 3 si 11 - contact permanent 
  • - între 2 si 12 contact accidental
  • Limite de - de la -32 grade C la + 130 grade C constant
  • temperatura - de la - 185 grade C la + 350 grade C
  • Umiditate - fara efect
  • Radiatii UV - fara efect
  • Oxidare - fara efect

NOTA : * - Limitele mentionate se refera la domeniul de existenta intrinseca a cristalelor, domeniu în care îsi pastreaza compozitia chimica fara modificari. Contact accidental este considerat un interval de 0-6 ore.

XYPEX protejeaza betonul împotriva actiunii substantelor chimice agresive. Încercarile facute în laboratoare din SUA, conform ASTM C-267-77-“Rezistenta chimica a mortarelor” si ASTM-C-39-“Rezistenta la compresiune” arata faptul ca XYPEX nu e afectat de o gama larga de substante chimice agresive.

O serie de încercari desfasurate în 1981 arata ca rezistenta la compresiune a unor epruvete de beton tratate cu XYPEX a fost cu 29% mai mare decât a celor netratate.

XYPEX protejeaza de asemenea betonul împotriva actiunii sarurilor de clor.

Încercarile conform ASTM-C-672-76-“Metoda standard de reducere a rezistentei suprafetelor de beton expuse la produsele chimice decongelante”, precum si “Proceduri de evaluare a tratamentelor la betoane” a Departamentului Transporturilor a statului Minesota, arata ca XYPEX împiedica patrunderea ionilor de clor care provoaca coroziunea chimica a armaturii.

Conform Metoda I.N.C.E.R.C. se precizeaza ca toate epruvetele tratate cu produse XYPEX rezista fara a suferii nici un fel de degradari de suprafata sau de scadere a gradului de impermeabilitate la apa, la actiunea sarurilor de clor, acid clorhidric, soda caustica, sulfati solubili de tipul Al2(SO4)3, azotati NH4NO3, ulei mineral, etilen glicol, motorina, benzina, etc.

Rezistenta la compresiune a cuburilor tratate si atacate chimic a crescut cu 13% pâna la 25% fata de proba martor.

PRIN CE DIFERA XYPEX DE ALTE PRODUSE DE IMPERMEABILIZARE

Procesul prin care XYPEX impermeabilizeaza betonul este unic, deoarece este un proces strict controlat de un catalizator specific care urmareste generarea unor reactii în beton folosind chiar componentele acestuia, rezultatul fiind dezvoltarea unor formatiuni fibroase, cristaline, insolubile, în porii, tubatiile capilare si microfisurile acestuia.

Formatiunile cristaline sunt foarte rezistente la presiuni mari de apa, pe orice fata a elementului de beton tratat, precum si la actiunea multor substante chimice agresive.

Deoarece fenomenul este catalitic, formatiunea cristalina poate fi activata la multi ani dupa ce a fost aplicat tratamentul, pentru etansarea si reetansarea defectelor ce pot apare în timpul vietii acestuia.

CARE SUNT AVANTAJELE FOLOSIRII PRODUSELOR XYPEX

  • XYPEX nu are nevoie de suport uscat dimpotriva trebuie sa fie umed;
  • XYPEX nu necesita pregatiri costisitoare la pregatirea suprafetei la aplicare;
  • XYPEX nu are nevoie de vreme uscata la aplicare;
  • XYPEX nu poate fi întepat, ros, sfâsiat si nu cedeaza la îmbinari;
  • XYPEX nu trebuie protejat la acoperiri cu pamânt, montarea armaturilor, a plasei de protectie sau a altor materiale;
  • XYPEX nu are nevoie de tratari speciale la îmbinari, petreceri, colturi, muchii.
  • XYPEX este mai ieftin si mai rapid decât alte metode;
  • XYPEX poate fi aplicat pe orice fata a elementului de beton .

XYPEX NU ESTE TOXIC

XYPEX este aprobat pentru folosire în straturi ce contin apa potabila sau produse alimentare, de urmatoarele organisme:

  • Ministerul Sanatatii - Directia Generala de Medicina Preventiva ROMÂNIA; 
  • Agentia de Protectie a Mediului - SUA (EPA);
  • Serviciul de Sanatate Federal - Elvetia
  • Ministerul Agriculturii - Canada;
  • Alte departamente de sanatate si regii de apa.

CÂTEVA DIN MATERIALELE XYPEX

1. XYPEX “CONCENTRATE” - o pulbere gri care se amesteca cu apa si se foloseste ca un mortar subtire la constructii de beton subterane sau supraterane, într-un singur strat, sau prin folosirea în aplicatiile ce necesita doua straturi. CONCENTRATE contine cele mai multe produse chimice active din gama de produse XYPEX.

Pentru etansarea rosturilor nepermanente la constructii, sau pentru reparatii fisuri, segregari, XYPEX CONCENTRATE se poapte utiliza sub forma de DRY-PAC.

2. XYPEX MODIFIED - se foloseste ca al doilea strat, peste CONCENTRATE. 

  • MODIFIED produce o suprafata mai rezistenta, este mai ieftin decât XYPEX CONCEN-TRATE, deoarece contine mai putine substante active.
  • MODIFIED ajuta la maturarea stratului de CONCENTRATE peste care se aplica.
  • MODIFIED se poate folosi ca alternativa la izolatii hidrofuge cu bitum si carton asfaltat la elementelor de beton.

3. XYPEX “PATCH’N PLUG” este o pulbere cenusie, care în amestec cu apa creeaza un mortar rapid pentru reparatii. Opreste apa ce se infiltreaza în câteva secunde, se foloseste la plombarea ancorajelor de cofraj, a segregarilor, etc.

Pentru impermeabilizari, se foloseste împreuna cu XYPEX CONCENTRATE. 

4. XYPEX ADMIX C-1000/1000NF este o pulbere cenusie ce contine o cantitate sporita de aditivi necesari impermeabilizarii întregii mase de beton sau mortar preparat în care s-a adaugat aditivul în proportie de 2,00% pâna la maxim 5,00% fata de cantitatea de ciment, în cazul produsului XYPEX ADMIX C-1000 si 0,8 pâna la 1,5% fata de ciment  pentru aditivarea betoanelor, în cazul aditivului XYPEX ADMIX C-1000NF.  Produsele se utilizeaza în cazul în care se doreste obtinerea unui beton sau a unui mortar impermeabil dupa întarire si post tratament, fara a necesita alte operatii. 

XYPEX MEMBRANA CIMENTOASA FLEXIBILA este un produs cimentos pe baza de polimeri care se utilizeaza la etansarea rosturilor permanente sau a fisurilor care lucreaza la constructii cu probleme. Datorita caracteristicilor materialului cimentos ce se foloseste la obtinerea acestei membrane pe lânga aderenta deosebita la suporturi umede genereaza si un proces de cristalizare în suportul pe care îl acopera conducând în final la impermeabilizarea zonei si etansarea elastica a rostului.

TERMENUL DE GARANTIE AL PRODUSELOR XYPEX

Materialele XYPEX pot fi pastrate în depozit un an. Materialele trebuiesc pastrate la uscat si la temperaturi pozitive. Fiecare cutie poarta numarul sarjei. Acest numar, precum si destinatiile produselor sunt înregistrate.Astfel se poate afla oricând sursa si vârsta unui anumit container cu produs.

 

   

Galerie foto
  • ...