Rodica Dragomir - Psiholog clinician Bucuresti

Consiliere in relatia de cuplu

Procesul de consiliere în relatia de cuplu poate duce la o turnura importanta in modul de functionare a relatiei. Daca dvs. si partenerul dvs. sunteti motivati si hotarâti sa lucrati împreuna în terapia de cuplu, atunci este posibila o schimbare reala. Veti învata strategii pentru a face fata dificultatilor romantice, de lucru sau relatii de familie. Învatati sa depasiti resentimentele, depresia si negativitatea legate de dezamagirile din trecut si de durerea emotionala.

Fiecare relatie are conflicte. Învatarea modului de gestionare a conflictelor nu numai ca va poate remedia problemele, ci si va poate face relatia mult mai puternica. La fel ca orice forma de terapie, consilierea în relatia de cuplu necesita un angajament si dorinta de a se deschide de la ambele parti implicate.

Activitatea de consiliere în relatia de cuplu nu trebuie sa fie o practica rezervata oricarui „tip” de persoana. Consilierea în relatia de cuplu poate ajuta pe oricine într-o relatie, indiferent de aspectele demografice, cum ar fi orientarea sexuala si vârsta.

„Cuplurile pot forma o legatura mai sigura între ele si pot avea conversatii vulnerabile fara a-l împinge pe cealalta persoana”, spune Hsueh.

Când va angajati în procesul de consiliere în relatia de cuplu, veniti cu mintea deschisa si fiti gata sa spargeti barierele comunicarii.

Beneficiile consilierii în reltia de cuplu
Daca aveti nevoie de o reîmprospatare a relatiei, consilierea poate fi o optiune excelenta pentru dvs. Indiferent de situatia dvs., fiecare cuplu poate beneficia de participarea la procesul de consiliere în relatia de cuplu si de achizitionarea unui set de instrumente pentru a-si aprofunda conexiunea cu persoana iubita.

„Beneficiile terapiei de cuplu sunt nelimitate. Simplul act de a cauta terapia cuplurilor poate fi o demonstratie a semnificatiei si importantei pe care o acordati relatiei voastre ”, spune Nikki Young, LMFT.

„Scopul meu în terapia cuplurilor este de a învata cuplurile cum sa navigheze în viata împreuna ca o echipa, astfel încât în ??cele din urma sa spuna:„ Hei, multumesc pentru sprijin, dar am primit-o de aici ”, adauga ea.

Avantajele consilierii în relatia de cuplu:
accesul la un mediator tert care sa faciliteze conversatiile constructive
gasirea de noi modalitati de comunicare cu partenerul tau
scaderea stresului si conflictului din cadrul relatiei tale
crearea unui spatiu sigur si calm în terapie pentru a discuta subiecte dificile
practicarea tehnicilor de sporire a intimitatii emotionale si fizice
formarea planurilor de actiune pentru a face din relatia voastra o prioritate
identificarea tiparelor daunatoare din relatia dvs. si lucrul în jurul lor
stabilirea unor limite sanatoase în relatia voastra
având un consilier care poate identifica problemele care stau la baza si emotiile pe care s-ar putea sa nu le cunoasteti exista
posibilitatea descoperirii si dezvoltarii de abilitati valoroase pentru gestionarea conflictelor
gasirea unui teren comun si învatarea de a relationa unii cu altii într-un mod iubitor si amabil, simtindu-va sustinut si ascultat în relatia voastra construind abilitati pentru a va identifica nevoile si dorintele într-o relatie

Galerie foto
  • ...