Top Garden - Proiectare si amenajari gradini, Bucuresti

Infiintare gazon, plantare vegetatie

Odata realizat fundamentul gradinii si decise elevatia, pantele, terasarile, aleile, canalele de apa etc., se poate trece la plantarea si amenajarea vegetatiei.

Pentru ca presupune o tehnologie aparte, gazonul trebuie tratat diferit. Exista câteva metode de baza de înfiintare a gazonului. Vi le prezentam pe doua dintre cele mai importante.

  • Gazon prin însamântarea locului. Solutia este eficace pentru un raport de cost mai bun, în special în cadrul suprafetelor mari, unde terenul este mai greu accesibil si traficul redus. Dezavantajele acestui tip de gazon vin din faptul ca iarba trebuie sa se formeze, astfel ca vor trece luni de zile pâna sa va puteti bucura de ansamblul gradinii. Cu toate acestea, e o metoda preferata daca va intereseaza persistenta în timp a gazonului.
  • Aplicare de covoare pre-crescute de gazon. Se pregateste locul cu un strat de pamânt de fond, dupa care se aplica gazonul cumparat ca atare si livrat sub forma de role. Efectul este imediat: în câteva zile nu veti mai face diferenta între marginile rolelor si viteza de aderare a radacinilor la solul pregatit anterior este evident mai mare decât ar fi germinatia semintelor. Aceasta metoda este ideala pentru locuri drepte sau pante line.
  • Concomitent sau ulterior procesului de înfiintare a gazonului, va putem oferi servicii de plantare a restului de vegetatie. Aici posibilitatile sunt imense în ceea ce priveste varietatea de specii, forme, compozitii, decizii cromatice si spatiale s.a. De asemenea, tehnologiile difera în special dupa loc, marime a plantei si specie. Trebuie sa aveti în vedere posibilitatea de a nu putea rasadi simultan toate plantele, din ratiuni si cauze exterioare proceselor noastre tehnologice. Cu toate acestea, vom face eforturile necesare ca etapele sa fie cât mai reduse cu putinta.

    Si în acest moment al amenajarii gradinii veti fi consultati, întrebati si, daca doriti, directionati în deciziile de structura peisagistica. Se poate ca, cu plantele în fata, sa aveti o alta perceptie decât cea de pe plan. În aceasta etapa se pot face înca modificari, unele dintre ele chiar majore, si ar trebui sa luati în calcul aceasta posibilitate pentru a obtine gradina pe care o visati.

    Un ultim detaliu relevant este legat de perioada din an când puteti dispune de aceste servicii, si anume, desi exista cazuri multiple când plantarile se pot face si peste an, unele lucrari trebuie efectuate primavara din ratiuni naturale. Contactati-ne pentru a va oferi o imagine mai clara a procedurilor de care ne folosim pentru a aduce vegetatia în gradina dumneavoastra.

    Galerie foto
    • ...