Top Garden - Proiectare si amenajari gradini, Bucuresti

Infiintari plantatii de pomi fructiferi si vita de

Oricare ar fi structura dupa care ne vom ghida, exista un set de elemente indispensabile în punerea în aplicare a oricarui proiect legat de instalarea livezilor si viilor pe care le avem în considerare:

  • Unde? Alegerea locului potrivit sau optimizarea locului deja existent presupune o serie de analize privind calitatea solului, înclinatia topografica, prezenta unei surse de irigatii, expunerea la soare, accesul si biodiversitatea prezenta deja în locul respectiv (posibili daunatori si/sau elemente naturale favorizante).
  • Când? Este bine, dar nu obligatoriu, ca un astfel de proiect sa înceapa toamna. În acest fel, putem analiza în decursul lunilor stagnante infrastructura, solutiile si alte elemente adiacente necesare plantarii. Dupa care aceasta poate avea loc în primele luni ale anului.
  • Ce soiuri? Oferim servicii complete de consultanta si intermediere în materie de alegere a soiurilor celor mai potrivite în situatia dumneavoastra. Acest fapt se refera atât la pomi fructiferi, cât si la vite de vie, sau chiar la plante pentru fructe de padure. Exista soiuri specializate pe productie, soiuri care rezista în conditii mai putin optime (frig, seceta, sol sarac, daunatori etc.), soiuri cu potential peisagistic crescut s.a.m.d.
  • Cum? Tehnicile si sistemele recente de plantare a vitei de vie si a pomilor fructiferi permit lejerizarea ulterioara a muncilor de întretinere, fapt care nu era posibil cu majoritatea tehnicilor traditionale. De aceea, este important ca acestea sa fie urmate cu strictete:
    • În cazul pomilor fructiferi, aceste tehnici se refera la plantarea corespunzatoare si la planificarea modului în care va arata coroana acestora.
    • În cazul vitei de vie, pe lânga plantare si conducere a lastarilor (spalier sau tufa), tehnicile se refera si la optimizarea spatiului pentru întretinere usoara si pentru un cules eficient, eventual mecanizat.
  • Întretinerea în primul an. Aceasta se refera la directionarea plantei conform schemei dorite. Luati în calcul ca taierile din primul an sunt specifice, întrucât influenteaza forma finala a plantei si, implicit, dispunerea ei pe plantatie. Aceste taieri trebuie facute de specialisti pentru a nu modifica formarea optima a culturii, fapt ce are impact direct asupra eficientei acesteia pe termen lung.
  • În functie de posibilitatile si dorintele dumneavoastra, va putem oferi servicii extensive pentru a va ajuta nu numai sa va instalati propria livada de pomi fructiferi sau propria vie, ci si sa o întretineti, cel putin pâna în momentul în care cultura devine partial autonoma. Astfel, apelând la noi veti putea nu numai beneficia de aceste servicii, ci si învata pe parcurs care sunt pasii necesari pentru o livada sau o vie optima.

    În cazul în care doriti reamenajari ale unor spatii deja existente, serviciile noastre flexibile se vor plia pe structurile deja existente si le vor optimiza într-un mod care combina eficienta cu aspectul estetic. Luati în calcul ca oricare dintre aceste doua culturi necesita un timp de desfasurare destul de mare si ca, din aceasta cauza, va aflati în fata unui proiect care trebuie gândit în miscare si cu foarte mare atentie. Aceste doua elemente – cel structural si cel motional – sunt exact combinatia de factori cu care va iesim înainte pentru a va tine în siguranta si a garanta profitabilitatea proiectului.

    Galerie foto
    • ...