Fisker Alpinisti Utilitari - Bucuresti

Montaj structuri metalice

Montajele metalice includ procese de durata si o deosebita atentie la detalii pentru a fi duse la bun sfarsit. Tehnologia de montaj este stabilita prin proiect in functie de constructie, de termenul de executie a structurii, de posibilitatile si experienta intreprinderii de constructii sau montaj si de factorii economici. Proiectul unei constructii metalice trebuie sa cuprinda toate elementele principale care au stat la baza alegerii solutiei de montaj si pe baza carora se va intreprinde montajul.

Pentru a asigura calitatea procesului de montaj, firma noastra executa o serie de lucrari pregatitoare precum: transportul si depozitarea elementelor metalice, alegerea dispozitivelor de manipulare a masinilor si a utilajelor de ridicat, asamblarea elementelor transportate pe tronsoane si altele.

Transportul elementelor metalice se efectuează in general cu masina insa pentru cazurile cand marimea nu o permite, se foloseste calea ferata. La manevrarea constructiilor metalice se folosesc dispozitivele:

  • cabluri de otel, folosite atat la ridicari cat si la deplasari orizontale sau ancorari;
  • scripeti, mufe si palanele care servesc la devierea miscarilor;

Piesele sunt prinse la inceput deasupra centrului de greutate intr-un punct sau doua, astfel piesa isi pastreaza pozitia necesară montajului. Mai apoi piesele sunt ghidate cu funii de canepa sau cu cabluri de otel.

La inceput se fac manevre usoare pentru a stabili daca legaturile piesei sunt rezistente, ridicand piesa la o distanta de 10-15cm de sol. Apoi este coborata, se verifica starea legaturilor si starea de echilibru a piesei, dupa care incepe ridicarea propriu-zisa si montajul aferent. In conditiile de lucru extreme, precum temperaturi de -5 grade, luam in calcul urmatoarele proceduri:

  • nu executam indreptari la cald cu expunere la frig, asta ducand la o rupere a meterialului
  • nu executam suduri, numai daca un caz special o cere, altfel apar fisuri
  • nu executam vopsirea piesei

Echipa noastra de profesionisti ofera si consultanta, in urma vizionarii locatiei, in alegerea tipului montaj ce se vrea facut. Se asigura astfel o potrivire perfecta in raport cu nevoile clientului si o calitatea ridicata.

Experienta ne-a demonstrat ca sfaturile pe care le oferim duc la un bun mers al lucrarii si la o durabilitate pe o perioada mult mai lunga chiar si atunci cand este vorba de o reparatie.

Galerie foto
  • ...