Family Dental Clinic - Clinica Stomatologica Bucuresti

Implantologie

Implantologia reprezinta o optiune moderna de tratament ce rezolva probleme de edentatie prin implanturi dentare, astfel orice pacient edentat se poate bucura de un zambet impecabil.

Implantul dentar este un surub din titan, care se insera la nivelul osului maxilar  pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa.

Avantajele implanturilor dentare:
Principalul avantaj al folosirii unor implanturi dentare este conservarea dintilor vecini spatiului edentat, acestia ramanand intacti.
Masticatie fara probleme
Implanturile dentare se simt si arata la fel ca dintii naturali
Biocompatibilitate mare ceea ce reduce riscul de alergie sau de respingere
Tratament de durata
Elimina disconfortul lucrarilor mobile
Estetica initiala poate fi refacuta perfect sau chiar imbunatatita
Etape de tratament:
Consultul de specialitate – examenul radiologic, starea generala de sanatate a pacientului, analizele necesare si se vor lua masurile adecvate in functie de situatia prezentata
Etapa interventiei chirurgicale – implantul se insera in os, urmand o perioada in care acesta este asimilat de organism.
Perioada de vindecare – purtarea lucrarilor protetice provizorii, inserarea bontului protetic cu ajutorul caruia se va adauga si coroana dentara.
Controalele periodice si igiena riguroasa ocupa un rol foarte important in succesul tratamentului. In urma acestor controale se poate, de asemenea, preveni sau identifica orice afectiune inca din stadiile incipiente.

Suportul osos de asemenea trebuie evaluat cantitativ si calitativ, reprezentand infrastructura pe care se dezvolta si se conformeaza gingia,cat si suportul implantului dentar.

Exista modalitati previzibile de a regenera (repara) osul maxilar,  astfel incat sa fie evitat orice compromis terapeutic. Acestea sunt reprezentate de augmentarea si aditia de tesuturi dure (os) si tesuturi moi (giniga si mucoasele).

 

Galerie foto
  • ...