Family Dental Clinic - Clinica Stomatologica Bucuresti

Profilaxie dentara

A avea un zambet frumos si sanatos este o dorinta pe care o avem fiecare dintre noi, insa acest lucru este rezultatul unei implicari constante. Efectuarea controlului periodic si a procedurilor profesionale de profilaxie dentara sunt esentiale pentru a preveni aparitia afectiunilor dentare sau pentru depistarea acestora in stadiu incipient. Asa cum bine stim, este mai usor sa prevenim decat sa tratam, pentru a trata necesitand proceduri mai costisitoare si mai complexe.

Profilaxia dentara cuprinde o serie de proceduri stomatologice precum:

Detartajul si periajul profesional
Afectiunea gingivala este adesea cauzata de depunerile de placa bacteriana, iar cea mai buna modalitate de a le îndeparta este prin periaj zilnic de doua ori pe zi. Însa oricât de bine ai curata dintii, întotdeauna vor ramâne zone greu accesibile, pe care e dificil sa le mentii curate. În zonele respective, placa bacteriana se poate acumula si, cu timpul, se poate mineraliza, formând depuneri dure, numite tartru, care nu pot fi îndepartate prin periaj obisnuit. Daca tartrul nu este îndepartat, în jurul dintelui si, posibil, sub linia gingivala se poate aduna o cantitate mai mare de placa bacteriana, conducând la progresarea afectiunii gingivale.

Pentru a reduce riscul de afectiune gingivala sau pentru a opri agravarea acesteia, medicul specialist in profilaxie dentara îti poate recomanda o curatare profesionala a dintilor, numita detartraj si periaj profesional, pentru a putea avea dintii cu adevarat curati.

Galerie foto
  • ...