Family Dental Clinic - Clinica Stomatologica Bucuresti

Pedodontie

Pedodontia este ramura medicinii dentare care se ocupa cu profilaxia si tratamentul afectiunilor specifice dentitiei temporare si a dentitiei permanente la adolescent. Tratamentele de pedodontie au un loc important in viata oricarui copil, incepand de la cele mai mici varste, deoarece pierderea precoce a dintilor temporari (de lapte) poate provoca diverse complicatii de eruptie ale dintilor definitivi, cu repercursiuni in viata adulta.

Cei mici prezinta necesitati si probleme dentare diferite fata de cele ale adultilor, necesitand tratamente de specialitate pediatrica, de preferinta intr-o ambianta care ii vor face sa se simta in largul lor.

Family Dental Clinic are un loc special conceput si creat pentru nevoile stomatologice ale copiilor  iar specialistii nostri in pedodontie pot transforma vizita la dentist intr-una cat mai placuta pentru cei mici.

Sigilarea
Sigilarea dintilor este o metoda de preventie rapida, eficienta si nedureroasa in aparitia cariilor dentare. Sigilarea consta in realizarea unui periaj profesional in zona indicata, iar la nivelul santurilor si fosetelor se va aplica un material de sigilare. Rolul acestor materiale este de a inchide aceste zona unde prevalenta cariilor dentare este mare, de a proteja si de a elibera fluor ce duce la intarirea tesuturilor dentare.

Sigilarile se recomanda incepand cu varsta de 6 ani , dupa eruptia primului dinte definitiv, dar se poate face la orice varsta.

Prin aplicarea sigilarilor se reduce considerabil riscul aparitiei cariilor, cu conditia ca acestea sa fie insotite de o igienizare corecta si de controale periodice.

Fluorizarea
Fluorizarea este, de asemenea, o metoda de prevenire a cariilor. Smaltul dintilor devine mult mai rezistent la atacurile acide datorita aportului exogen de fluor, care imbunatateste maturarea posteruptiva si remineralizarea smaltului.

Aportul de fluor trebuie atent controlat, deoarece in cantitati mari poate fi toxic.

Acest tip de tratament este recomandat copiilor, cat si adultilor, care prezinta carioactivitate crescuta, persoanelor cu sensibilitate dentara,  persoanelor ce au urmat un tratament de albire a dintilor, pacientilor ce poarta aparat ortodontic precum si persoanelor cu flux salivar diminuat.

Galerie foto
  • ...