Family Dental Clinic - Clinica Stomatologica Bucuresti

Protetica dentara

Protetica dentara este o ramura a stomatologiei ce se ocupa cu refacerea spatiului edentat in vederea asigurarii pacientului un zambet echilibrat estetic si functional.

Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti lasa un loc liber pe arcada si poate produce tulburari fizionomice, masticatorii si fonetice, tulburari ce pot determina afectiuni parodontale, digestive si articulare.

Tehnologiile utilizate in cadrul clinicii Family Dental Clinic ofera o diagnosticare rapida si 100% precisa, permitand astfel pacientilor nostri  sa vizualizeze rezultatul final inainte de interventia propriu-zisa.

Din categoria lucrarilor de protetica dentara, fac parte:

Coroanele dentare – reprezentate de un invelis artificial care se fixeaza prin cimentare pe un dinte slefuit sau pe un pivot  sporindu-i rezistenta si functionand ca un dinte natural.
Fatetele dentare – sunt suprafete foarte subtiri si fine ce sunt lipite cu un ciment special pe suprafata exterioara a dintelui. Fatetele dentare pot fi o metoda excelenta pentru a realiza o schimbare estetica majora a zambetului. Spre deosebire de coroanele dentare, fatetele dentare acopera doar partea vizibila a dintilor si sunt la fel de subtiri ca o lentila de contact
Dispozitiv corono-radicular – reprezentat de o piesa protetica prin care reface bontul, recomandat pacientilor care au o coroana dentara afectata.
Incrustatiile dentare – reprezentatate de o piesa protetica confectionata din ceramica, total fizionomice ce  refac dintele prin inlocuirea plombelor obisnuite.
Punti dentare – lucrari protetice ce refac spatiul edentat prin inlocuirea unui dinte lipsa sau mai multi, in functie de de planul de tratament  individualizat stabilit de medicul stomatolog.
Proteze dentare fixe sau mobile – asigura functionalitatea danturii, mascand dintii lipsa.

Galerie foto
  • ...