Cristi Neagu, Kinetoterapeut - Bucuresti

BIOFizioterapie

...
BIOFizioterapie

parafina

Tratamentul cu parafina utilizeaza ceara pe baza de ulei cald pentru a oferi o ameliorare a durerii la nivelul mainilor, picioarelor si articulatiilor si muschilor. Acest tratament are si beneficii de inmuiere si catifelare a pielii.

Utilizez terapeutic agenti naturali ca uleiuri minerale speciale, parafina (parafinoterapie), caldura (parafinoterapie si pietre calde), electricitatea (TENS) si bioterapie manuala (CHI).

Bioterapia manuala, spre deosebire de orice aparat de fizioterapie, modern sau nu, foloseste ca agent natural ENERGIA VITALA (CHI). In mod similar aparatelor de fizioterapie, aceasta produce efecte benefice, fiind resimtite imediat de pacient.

Fizioterapia este indicata in toate afectiunile degenerative ale scheletului (indeosebi in artroza) si in bolile articulare inflamatorii ca guta, poliartrita reumatoida etc. Ea permite atenuarea durerilor, prevenirea sau diminuarea unei redori articulare, restaurarea fortei musculare in jurul unei articulatii.

Beneficii

Tratamentul cu parafina amelioreaza durerea articulara cronica si relaxeaza muschii rigizi. Imbunatateste fluxul sanguin în zona tratata. Aceasta creste gama de miscări pentru persoanele cu artrita, si alte afectiuni cronice care provoaca durere si rigiditate. Tratamentele cu parafina, de asemenea, netezesc si inmoaie pielea uscata, crapata si aspra.

CUM FUNCTIONEAZA TRATAMENTUL

Tratamentul cu parafina este o forma de terapie termica adanca. Ceara parafina ceara este foarte eficienta la absorbtia si mentinerea caldurii. Cand inmuiati mana sau piciorul, de exemplu, in baia de parafina, transferurile de caldura din ceara in zona afectata se cristalizeaza. Caldura creste circulatia si usureaza durerea si rigiditatea.

Pentru a ajuta la inmuierea pielii, parafina mareste alimentarea cu sange a pielii, deschizand de asemenea porii.

Disponibilitate

Tratamentul cu parafina poate face parte din terapia fizica si poate fi efectuat inainte de exercitii terapeutice. Poate fi benefica pentru reabilitarea leziunilor sportive si a altor traume fizice. Puteti efectua tratamentul in timpul masajului terapeutic.

Stimularea electrica nervoasa transcutanataTENS este o metoda de stimulare electrica care urmareste in primul rand sa asigure un grad de ameliorare a durerii simptomatice prin atragerea nervilor senzitivi si prin aceasta stimuland fie mecanismul portii durerii si / sau sistemul opioid.Mecanism de actiune

Tipul de stimulare furnizat de unitatea TENS urmareste sa excite (stimuleze) nervii senzoriali si, prin aceasta, sa activeze anumite mecanisme naturale de ameliorare a durerii. Pentru confort, daca se considera ca exista doua mecanisme principale de ameliorare a durerii care pot fi activate: Mecanismul portii durerii si Sistemul opioid endogen, va fi luat in considerare in scurt timp variatia parametrilor de stimulare utilizati pentru activarea acestor două sisteme.

STIMULARETEHNICA NON INVAZIVATranscutaneous Electrical Nerve Stimulation (TENS)

Imbunatatirea durerii prin intermediul mecanismului portiunii de durere implica activarea (excitatia) fibrelor senzoriale A beta (Aβ) si prin aceasta reduce transmiterea stimulului nociv din fibrele c, prin maduva spinarii si, prin urmare, pe la centrele superioare.

TENS ca tehnica de tratament nu este invaziva si nu are efecte secundare in comparatie cu terapia medicamentoasa.