Montare Reparatii Acoperis

Cosuri de fum

...
Cosuri de fum

Pentru orice casa care se respecta, cosul de fum este deosebit de important. El trebuie sa fie bine intretinut pentru a nu cauza probleme.

Firma noastra realizeaza cosuri de fum, atat din tabla zincata, cat si din tabla de inox sau tabla neagra. Mai mult decat atat, echipa noastra va poate ajuta la constructia cosurilor de caramida.

Este foarte important sa apelati la o firma specializata pentru construirea cosului de fum. Pericolele la care va expuneti prin utilizarea unui cos defect de fum sau gresit conceput sau construit sunt foarte mari.

Ca urmare a solicitarilor intense la care sunt supuse (temperaturi ridicate ale gazelor de ardere, socuri termice provocate de aprinderea accidentala a funinginii, actiunea coroziva a condensului acid, inghet-dezghet, vant, cutremur) cosurile de fum se pot deteriora, pot cauza incendii sau intoxicari cu monoxid de carbon, soldate cu pagube materiale importante sau pierderi de vieti omenesti.

Sistemele de cosuri de fum moderne, sigure si eficiente, care asigura functionarea la randamentul energetic maxim a diferitelor surse de caldura, se impart, din punctul de vedere al materialelor din care se executa canalul de fum, in sisteme cu tubulatura de samota si sisteme din otel inoxidabil.

Adoptarea tipului de cos de fum se realizeaza in functie de caracteristicile tehnice ale sursei de caldura, respectiv ale gazelor de ardere, in functie de destinatia si designul constructiei, de amplasamentul cosului in raport cu cladirea deservita si de perioada preconizata de instalare, nefiind recomandat montajul pe timp friguros al sistemelor cu tubulatura de samota.