Savemob - Restaurare si reconditionare mobilier vechi Bucuresti

Servicii argintare obiecte

Obiectele din argint au reprezentat dintotdeauna o atractie deosebita datorita luciului specific si a calitatilor antiseptice. Cu toate acestea, stralucirea argintului si calitatea suprafetei se diminueaza in timp, in functie de destinatia de utilizare a obiectelor si factorii la care sunt expuse. In aceste cazuri, nu trebuie sa le aruncam sau sa le folosim intr-un mod inadecvat, ci putem apela la un serviciu de reconditionare, ce va reda nu doar stralucirea metalului, ci si calitatile intitiale.

     Art & Restoration Concept este o companie specializata in servicii de reconditionare, ocupandu-se si cu activitatea de argintare obiecte. Aceasta se poate realiza pentru obiectele din argint pur sau cele argintate care au nevoie de reconditionare, sau pentru obiectele care se arginteaza pentru prima oara, cu scopul de a imbunatati calitatea lor si aspectul.

Pentru obiectele de argint ce au capatat pete negre, s-au intunecat si si-au pierdut stralucirea, exista multe metode de redare a aspectului placut, in stilul DIY (Do It Yourself). Una din cele mai cunoscute, aplicata in cazul bijuteriilor din argint, este cea cu pasta si periuta de dinti. Tot pentru bijuterii se folosesc diverse solutii chimice achizitionate din magazine, sau se pun la fiert obiectele in apa cu bicarbonat de sodiu si vas invelit in folie de aluminiu. In cazul obiectelor de dimensiuni mai mari, se folosesc solutii ce au in compozitie suc de lamaie si praf de cenusa sau creta sfaramata cu alcool pentru curatare. Toate aceste metode sunt recomandari facute de amatori, care aduc mai mult sau mai putin succes in reconditionare.

     Un profesionist insa va alege metode verificate, care pastreaza integritatea suprafetei si ofera garantia unui timp indelungat de mentinere a proprietatilor redate. Prin argintare de obiecte, acestea nu doar sunt curatate, ci sunt apoi acoperite cu un nou strat de argint, care sa imbunatateasca aspectul si calitatile suprafetei si sa asigure o mai mare durabilitate. Procedeul este aplicat cu succes la obiecte de vesela (ceainic, recipiente din argint, etc.), tacamuri, sfesnice si alte obiecte folosite in casa.

Tacamurile si vasele din argint au fost folosite la inceput in marile case regale ale lumii, apoi in conacele boieresti si casele de familii instarite. Datorita proprietatilor antiseptice ale argintului, se considera a fi cele mai sanatoase obiecte ce pot fi folosite in servirea mancarurilor, motiv pentru care traditia de a folosi obiecte argintate s-a pastrat nu doar datorita frumusetii lor deosebite.

     Daca detii articole de vesela si alte obiecte argintate ce au nevoie de reconditionare, sau doresti sa apelezi la serviciul de argintare obiecte, Art & Restoration Concept iti sta la dispozitie cu tehnologii performante. Articolele sunt argintate manual si sunt aduse la starea functionala cea mai buna. Aspectul lor va fi ca nou!

Art & Restoration Concept este o afacere pornita in anul 1993, din dorinta de a reda unor obiecte ce apartin trecutului stralucirea si valoarea cuvenita. Activitatea a fost centrata la inceput pe restaurarea pieselor din lemn si mobilier in general, iar apoi aceasta s-a extins spre lucrari de reconditionare mobila, argintare obiecte, aurire si reconditionare obiecte din metal.

Daca vrei sa ai obiecte argintate ca noi, trebuie sa apelezi la o companie care intelege valoarea obiectelor vechi! Art & Restoration Concept gestioneaza proiecte in toata tara si este in cautarea unor parteneriate de durata, deci reprezinta solutia perfecta pentru tine in tot ce inseamna restaurare sau reconditionare!

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...