Savemob - Restaurare si reconditionare mobilier vechi Bucuresti

Reconditionare obiecte din lemn

Mobila antica, sculpturile si alte piese ornamentale, mobilierul transmis din generatie in generatie, caseta de bijuterii a bunicii sau vechiul gramofon sunt doar cateva exemple de obiecte confectionate din lemn care au o valoare sentimentala pentru beneficiari.

     Fie din aceasta cauza, fie datorita aspectului deosebit caracteristic acestora, posesorii unor astfel de obiecte doresc pastrarea sau introducerea lor in propriile locuinte, si aici vorbim in special de iubitorii stilului clasic, ce indragesc mobilierul masiv, impunator, si obiectele decorative unice.

 view     Insa, trecerea timpului nu lasa urme doar asupra oamenilor, ci afecteaza si piesele de mobilier, si in general obiectele din lemn. Desi apreciata, vechimea obiectelor se resimte atat la  nivelul aspectului, cat si al functionalitatii acestora. Daca mai punem la socoteala si interventia omului, cu ale sale metode “ingenioase” de curatare a mobilei vechi, sau conditiile total nepotrivite in care aceasta a fost pastrata, nu este de mirare ca, din pacate, cele mai multe piese de mobilier iau directia gunoiului.

     Acest lucru poate fi schimbat insa prin intermediul serviciilor profesionale de reconditionare, respectiv restaurare, aspect ce ne conduce la intrebarea initiala: pentru care dintre cele 2 operatiuni optam? Raspunsul? In functie de ceea ce urmarim: redarea functionalitatii obiectului in cauza sau recapatarea aspectului initial al acestuia?

     De cele mai multe ori, termenii reconditionare si restaurare sunt catalogati in mod eronat drept  sinonime. Desi scopul final al operatiunilor nu difera foarte mult, ambele urmarind sa salveze obiectul in cauza, fiecare dintre aceasta se axeaza pe un anumit lucru.

     In cadrul activitatii de restaurare, se pune accent pe refacerea in forma initiala a obiectelor, in ceea ce priveste culoarea, finisajul etc; cu alte cuvinte, aspectul este cel care conteaza. Pe de alta parte, reconditionarea se refera la repararea obiectului in cauza, principalul scop fiind acela de a-l aduce intr-o stare perfecta pentru a putea fi reutilizat. In cazul reconditionarii, aspectul initial poate suferi modificari in functie de preferintele beneficiarului.

     De exemplu, in cazul mobilei, restaurarea se aplica pentru acele piese antice care pot fi considerate adevarate opere de arta. Cu cat aspectul acestora se apropie tot mai mult de original, cu atat sunt mai apreciate si valoreaza mai mult pe piata de antichitati.

     Si ramanand in acelasi context al mobilierului, reconditionarea este efectuata cu precadere in cazul mobilei taraneasca, realizata din lemn masiv, care se doreste a fi reutilizata insa se regaseste intr-o stare usor uzata, sau dimpotriva, o stare avansata de degradare.

     Asadar, daca dispuneti de un dulap masiv de pilda, pe care doriti sa-l reparati si totodata sa-i schimbati infatisarea, apelati la procedeul de reconditionare al acestuia. Astfel de servicii va stau la dispozitie si prin intermediul firmei Save Mob.

     Compania din Bucuresti activeaza de mai bine de 2 decenii pe piata de reconditionari a pieselor de mobilier si obiectelor realizate din lemn. Aceasta detine o vasta experienta in domeniu, personal calificat si dedicat meseriei, precum si toate uneltele si materialele necesare realizarii cu succes a oricarei operatiuni de reconditionare.

     Save Mob reconditioneaza o gama diversificata de obiecte din lemn, raspunzand cu propmtitudine si seriozitate oricarei solicitari venita in acest sens.

Contact rapid Name: Email:  

Galerie foto
  • ...
  • ...