Smile Care- clinica stomatologica - Bucuresti

Parodontologie - Afectiuni Gingivale

Parodontologia si cauzele ei

Parondontologia  este o ramura a medicinii dentare care trateaza afec?iunile gingivale, cauzate de bacteriile acumulate si care afecteaza in primul rand gingia si tesuturile de sus?inere ale dintelui.

De la varste timpurii problemele parodontale afecteaza un procent din ce in ce mai mare din populaţie.

Fumatul, igiena deficitara, obiceiurile masticatorii viciate, impreuna cu inghesuirile dentare sau problemele de sanatate generale pot duce la afectiuni parodontale.

O diagnosticare precoce poate face o diferenta majora in starea de sanatate a dintilor nostri, si, implicit, a noastra.

Cui ne adresam in cazul aparitiei afectiunii

De afectiunile parodontale se ocupa medicul  parodontolog care este un medic specializat in problemele ce tin de tesuturile de suport ale din?ilor mai exact gingie si os. Specialistul va identifica, diagnostica, evalua si va trata afectiunea parodontala.

Pe langa tratamentul efectuat, un rol important il are intretinerea rezultatului obtinut. Intretinerea se refera atat la igiena dentara personala cat ?i la prezentarea la controale regulate si igienizari profesionale realizate in cabinet.

Ce factori favorizeaza aparitia bolii

Factorii care favorizeaza aparitia bolii parondontole sunt: placa bacteriană ?i tartrul . Aproximativ trei din patru adulti sufera de o forma sau alta a acestei boli. Tocmai pentru ca este o boala nedureroasa, foarte multe persoane o ignora.

Galerie foto
  • ...