Smile Care- clinica stomatologica - Bucuresti

Servicii chirurgie dentara

Despre chirurgia dentara

Chirurgia dentară este o ramură a stomatologiei care implică modificări profunde la nivelul danturii, a oaselor faciale, la nivelul întregii cavităţi bucale, în general. Medicii dentişti specializaţi în chirurgie realizează intervenţii de la cele de reconstrucţie facială în urma unor accidente, implanturi dentare, până la tumori şi chisturi apărute la nivelul musculaturii feţei.

Tipuri de chirurgie dentara

Cea mai frecventa interventie chirurgicala intalnita in stomatologie este extractia dentara. Atunci cand un dinte este foarte distrus si nu mai poate fi refacut sau daca imbolnavirea sa provoaca complicatii, atunci el trebuie extras.

Extractiile dentare fac parte din chirurgia dentara si pot fi simple sau complexe. Cele complexe, presupun inlaturarea tesutului moale care inconjoara osul sau cioturile de radacina. Dintre extracţiile complexe putem exemplifica extractiile molarilor de minte.

Prelevarea de ţesut moale pentru biopsie este un alt tip de chirugie dentara.Tot prin chirurgia dentara se inlatura tumorile din cavitatea bucala.

Implantul dentar, ortodonţia si ortopedia dento-maxilo-faciala in repozitionarea maxilarului, pentru corectarea muscaturii incorecte alaturi de restaurarea osului sau fracturi la nivelul obrazului sunt diverse procedee de chirurgie dentara.

Prin chirurgia dentara endodontica se fac intervenţii la nivelul pulpei dentare. Aceasta este aplicata si in protetica dentara pentru proceduri precum coroane, fatete, punti si proteze dentare.

Galerie foto
  • ...