Tommy Dent - Cabinet stomatologic Bucuresti

Tratamentul cariei dentare

 

Caria este cea mai intalnita leziune a sistemului dento-maxilar care in timp duce la pierderea tesuturilor dentare, la aparitia durerii si a mirosului urat.

Ca si tratament, in majoritatea cazurilor, acesta consta in curatarea tesuturilor distruse si infectate, iar apoi reconstruirea dintelui printr-o obturatie, popular numita si plomba, cu materiale de ultima generatie.  Acest proces se face sub anestezie dentara, fiind nedureros pentru pacient, si de cele mai multe ori necesita o singura vizita la medic.

Cu cat diagnosticarea unei carii are loc mai devreme in procesul de evolutie al acesteia, tratamentul este mai usor , mai putin invaziv si mai putin costisitor. O carie incipienta nu poate fi insa diagnosticata  decat de medicul stomatolog in urma unui control de rutina. De aceea controalele periodice nu ar trebuie ingnorate pentru ca ajuta atat la prevenirea imbolnavirilor dento-parodontale cat si la surprinderea leziunilor si tratarea lor inainte ca acestea sa devina o grija pentru pacient.

Atunci cand durerea persista si inafara meselor si nu mai cedeaza la antialgice inseamna ca procesul carios este atat de avansat incat este afectata si pulpa dintelui ceea ce implica de cele mai multe ori si necesitatea unui tratament endodontic  (scoaterea nervului si obturatia canalelor radiculare).

! Caria dentara nu se poate vindeca decat prin tratamentul stomatologic

! Netratata caria duce la distrugerea lenta a dintelui pana la pierderea acestuia de pe arcada

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214118535
Str. Ion Urdareanu, nr1, bl P29, sc 1, parter, ap 1, int.001, sector 5,
Distribuie