Tommy Dent - Cabinet stomatologic Bucuresti

Implantologie si chirurgie dento-alveolara

Implanturi si supraprotezare, extractii

Implantul este la ora actuala cea mai recomandata metoda de inlocuire a dintilor pierduti prin carie, boli parodontale (parodontoza) sau traumatisme.

Implantul dentar este practic un „surub” realizat dintr-un material biocompatibil – titan, care este introdus in osul maxilar sau mandibular  printr-o manopera chirurgicala si care va reprezenta radacina artificiala a viitorilor dinti (va servi ca suport  pentru viitoarea coroana/ lucrare protetica).

Dupa o perioada de timp, in medie 6 saptamani, in care se realizeaza integrarea osoasa a implantului, de acesta se va fixa un bont protetic care va fi acoperit de viitoarea coroana.

Un  avantaj foarte important al implantului dentar este ca nu mai este nevoie sa intervenim pe dintii buni/sanatosi pentru a prinde de ei o lucrare – cum se intampla in cazul puntilor dentare. Deasemenea o proteza prinsa pe implanturi este mult mai confortabila si are o stabilitate superioara fata de una clasica

Desi existe zeci de firme producatoare de implanturi si materiale auxiliare (materiale de aditie – os, matrice si membrane) noi avem alege impreuna cu dvs cea mai buna solutie adaptata la situatia stomatologica.

Inserarea implantului se face intr-o singura sedinta, sub anestezie locala. Oricine poate alege aceasta varianta de tratament, varsta nefiind un obstacol !

La ce sa te astepti daca iti doresti ca tratament un implant dentar

  • Totul incepe cu o consultatie de specialitate care este completata de investigatii imagistice care iti vor fi recomandate de medicul stomatolog; cel mai adesea acestea sunt CBCT-ul si o ortopantomograma – OPG. Daca tratamentul cu implanturi dentare este posibil in cazul dvs, vom alege impreuna tipul implantului iar apoi medicul va va prezenta pe larg planul de tratament.

  • Intr-o sedinta urmatoare va avea loc inserarea propiu-zisa a implanturilor. Aceasta interventie se face sub anestezie locala si dureaza in medie 30 de minute, cu variatii in functie de complexitatea planului de tratament.  La plecare veti primi indicatiile necesare si un tratament medicamentos pentru reducerea inflamatiei si prevenirea durerii.

  • Dupa 7-10 zile ne vom revedea din nou pentru a scoate firele cu care s-a suturat gingia dupa inserare.

  • Urmeaza o etapa de asteptare, in medie 6 saptamani, dupa care ne vom revedea pentru a descoperi implantul – o mica taietura in gingie, sub anestezie, deasupra implantului, si se vor monta capacelele de vindecare/bonturile protetice. Gingia se va vindeca in jurul acestora in doar cateva zile. Din acest moment incepe realizarea lucrarilor protetice, etapa care dureaza in medie 2 saptamani.

  • Pretul unui implant  include implantul propriu zis, bontul protetic si manopera.

    Galerie foto
    • ...
    Categorii
    Date de contact
    0214118535
    Str. Ion Urdareanu, nr1, bl P29, sc 1, parter, ap 1, int.001, sector 5,
    Distribuie