Tommy Dent - Cabinet stomatologic Bucuresti

Protetica dentara

Coroane, punti, proteze partiale si totale

Protetica dentara se ocupa cu realizarea lucrarilor dentare de tipul coroane, punti si a proteze.

Coroanele dentare sunt luate in calcul atunci cand un dinte nu mai suporta o oburatie (plomba) din cauza pierderii mari de tesut care i-a scazut rezistenta, existand riscul de fracturare. In acest fel este asigurata rezistenta coronara si utilizarea dintelui in continuare la fel ca un dinte normal.

?

Puntile dentare reprezinta lucrari mai ample formate din mai multe coroane solidarizate, dintre care cele din extreme se cimenteaza pe bonturi (dintele slefuit pentru a primi o coroana) iar elementele centrale ocupa bresa edentata si substituie dintii pierduti.

In cazul pierderii tuturor dintilor sau pastrarii unui numar limitat care nu mai pot sustine o lucrare fixa de tipul puntii,  solutia de tratament poate fi proteza acrilica totala respectiv cea partiala. Acestea sunt lucrari mobilizabile/partial mobilizabile ceea ce inseamna ca ele se indeparteaza din gura de catre pacient pentru a fi igienizate.

?

Cu ajutorul lucrarilor se obtin rezultate estetice exceptionale si dintele/zona edentata isi recapata functionalitatea (functia masticatorie), rezultatele obtinute mentinandu-se pentru perioade lungi de timp.

?

Atat lucrarile fixe (coroane/punti) cat si protezele pot fi realizate pe implanturi dentare !

In general durata de executie pentru lucrarile fixe este de 2 saptamani, iar pentru proteze de 3 saptamani.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214118535
Str. Ion Urdareanu, nr1, bl P29, sc 1, parter, ap 1, int.001, sector 5,
Distribuie